Rdza w profilach zamkniętych

Matti

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.9JTD 110KM 2001r. Nero fuoco
Witam, dziś wyciągnąłem wykładzinę w środku, wszystkie wyciszenia i zaglądnąłem do profili zamkniętych (progi), a tam ukazała się rdza, co prawda nie dużo, ale jednak jest. Jak ja najlepiej usunąć, jakim środkiem? Najpierw potraktować to cortaninem (brunoxem)? Później czymś pomalować i jeszcze zabezpieczyć (Fluidol)? Chcę to zrobić raz a porządnie, żeby za rok czy dwa znowu nie zaglądać tam i na dobre wypędzić rdzę z Alfy. Pozdrawiam:)

Witam, dziś wyciągnąłem wykładzinę w środku, wszystkie wyciszenia i zaglądnąłem do profili zamkniętych (progi), a tam ukazała się rdza, co prawda nie dużo, ale jednak jest. Jak ja najlepiej usunąć, jakim środkiem? Najpierw potraktować to cortaninem (brunoxem)? Później czymś pomalować i jeszcze zabezpieczyć (Fluidol)? Chcę to zrobić raz a porządnie, żeby za rok czy dwa znowu nie zaglądać tam i na dobre wypędzić rdzę z Alfy. Pozdrawiam:)

Podłączam się pod temat kolegi, bo też na dniach chciałbym zabezpieczyć co nie co w mojej Belli.

Fluidol sobie daruj jak chcesz raz a dobrze:) Jak będziesz zalewał progi, drzwi, maske i tylnią klape to najlepiej specajlnymi preparatami z długim wężykiem, aby ten wosk rozpylic na całej powierzchni. Nie będe tutaj używał nazw producentów, ale można znaleźc markowe, które wchodza w reakcje z rdzą i ją zatrzymują, ale nie raz kosztują wiecej niż 25zł/sztuke. Mi ostatnio (rok temu) poszło chyba 5 sztuk takich preparatów do profili.

Cortanin należy potem oczyścić, ale jak wyczyścisz z profilu zamkniętego?

Amortyzatory
Powrót