Pomocy nie wiem co jest grane...POMOCY!!

• Autor wątku Autor wątku natalia_kuba
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

natalia_kuba

Guest
Witam!!!
Mam problem z moja alfa! Problem jest taki zapala sie "marchewka" i samochod nie pali wtedy wogole dopoki sie swieci podczas jazdy wogole sie nie zaswieci .Stane na parkingu zgasze silnik i po jakis dwoch minutach chce go zapalic i dupa kontrolka sie swieci i nie pali samochod kreci jak szalony!! Czasami sie tak dzieje ze dwa tygodnie i spokoj a czasami jest tak ze jak sie zapali po pierwszym przekreceniu kluczyka to juz za drugim sie nie pali i odpala!! Podlaczany pod kompa dwa bledy jeden o numerze P0381 a drugi P0655 rozmawialem z mechanikiem i mowil mi ze te bledy nie maja jakos takiego wplywu na dzialanie silnika!! Czytalem na forach ze moze to byc spowodowane walnietym czujnikiem polozenia walu, dupa dzis wymieniony nowiutki Bosh i po 4 godzinach jazdy po zaparkowaniu auta i zgaszenia silnika po 10 minutach znowu ta cholerna kontrolka!! poczekalem 15 minut i po kilku probach przekrecania kluczyka zgasla i odpalilo auto normalnie a dodam jeszcze ze temeratura silnika nie ma na to wplywy bo czy ma 50 stopni czy 90 stopni tez potrafi sie zaswiecic!! Prosze POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!

może regulator ciśnienia paliwa pada. Podłącz pod FESa i zobacz jakie będą wartości ciśnienia docelowe i mierzone.

napisz na regionalnym forum może ktoś podjedzie i ci sprawdzi i dobrze jak uzupełnisz swoje dane

Cisnienie jest wporzadku doslownie tak jak wszystko ma byc ! Cisnienie na wolnych obrotach nie spada ponizej 310 barow.. nie wiem co juz jest a nie chce tracic na zbedne czujniki itp..

nie wiem poniewaz nie dojechalem dzis do kompa :( jutro bede sprawdzal ale napewno jakies beda bo ten sam problem sie pojawil czyli jak swieci sie marchewka to nie pali a jak sie nie swieci to pali normalnie !!

nie wiem poniewaz nie dojechalem dzis do kompa jutro bede sprawdzal ale napewno jakies beda bo ten sam problem sie pojawil czyli jak swieci sie marchewka to nie pali a jak sie nie swieci to pali normalnie !!

A posprawdzaj na wszelki wypadek czy wszystkie wtyczki siedzą sztywno i czy przekaźniki też dobrze siedzą w stykach, sprawdź czy nie mają zaśniedziałych końcówek może tu gdzieś leży problem.

witam
miałem to samo to przekaznik umnie był od elektronicznego wtrysku paliwa i on był spalony i zapalała sie marchewa poszukaj to ktory jest na filtrem powietrza sa chyba 4 to umnie był czerwony koszt 37 zl w sklepie

U mnie jak się tak działo w 1,8Ts okazała się winna wtyczka od kompa

Witam !!
Jutro to sprawdze bo dzis juz jest noc hehehe... sprawdze to napisze !! Dzis akurat mialem spokoj nie zaswiecila sie ani razu !! zobaczymy jutro a macie jeszcze jakies pomysly co jeszcze moze byc problemem ... Bo juz psychicznie nie moge..I juz powoli moja zona sie tym bardziej nastawia przeciwko Alfie ;/

Powiem Ci szczerze ze i ja juz powoli tez anty, co to za przyjemnosc z jazdy skoro jadac i stajac na parkingu myslisz jak zgasze to zapali odrazu czy trzeba kupic paczke fajek i szukac lawki bo jak jej przejdzie bol to odpali..;/

a może masz luźny przekaźnik o pompy paliwa w baku lub dziurawy dolot powietrza

Nie wiem juz sam ... jutro bede sprawdzal wszystkie wasze sugestie...

Z pewnością okaże się, że to jakiś drobiazg i w końcu sprawa się wyjaśni. A jutro napiszesz, że już po wszystkim i że znów kochasz AR ! :) A po drugie nie zapominaj że Alfa to po prostu temperamentna kobieta :)

pierwsza zasada obsługi i napraw alfy podejdź do niej spokojnie i bez nerwów. ja się z przekaźnikiem od pompy męczyłem około 3 miesięcy i o mało nie wymieniłem całego układu zasilania paliwa a tu niespodzianka wystarczyło przeczyścić styki przekaźnika i jeżdżę do tej pory bez postojów na poboczu a przedtem to już się przyzwyczaiłem do stania na awaryjnych

podlacz pod kompa. Bedziesz mial napisane jakie kody bledow i po sprawie. Na bank jakis banal auto juz swoje lata ma wiec ma prawo cos zastrajkowac. Spokojnie bez nerwow. To nie wina marki auta . Podjedz do mechanika i zobacz ile AR tam stoi pod plotem a ile poniemieckich bunkrów to bedziesz wiedzial z czego oni zyja.Kazde auto pod plotem= wqrwiona czyjaś żona wiec nie jestes sam:). Głowa do gory i " jak wrocisz tu" z kodami bledow gwarantuje ze uzyskasz POMOC i cenne poradyi... .:)

Ostatnia edycja:
podlacz pod kompa. Bedziesz mial napisane jakie kody bledow i po sprawie. Na bank jakis banal auto juz swoje lata ma wiec ma prawo cos zastrajkowac. Spokojnie bez nerwow. To nie wina marki auta . Podjedz do mechanika i zobacz ile AR tam stoi pod plotem a ile poniemieckich bunkrów to bedziesz wiedzial z czego oni zyja.Kazde auto pod plotem= wqrwiona czyjaś żona wiec nie jestes sam. Głowa do gory i " jak wrocisz tu" z kodami bledow gwarantuje ze uzyskasz POMOC i cenne poradyi... .

Tylko nie każda usterka powoduje wysypanie kodu błędu ;)

Jak go podlaczalem pod kompa to bylo dwa bledy jeden to P0381 Glow Plug / Heater circuit (2), i P0655 Engine Overheat Light circuit ! jak sie dowiadywale to te bledy nie maja wplywu na zachowanie auta... wiec nie wiem juz sam dzis sprawdzalem te wszystkie przekazniki i niby nic jak nowe ale na wszelki wypadek troszke podczyscilem i nic to nie dalo... eh,, znowu sie zapala :)

Amortyzatory
Powrót