Pakiet Zimowy

tarsar

Użytkownik
Auto
9-3 Aero V6 turbo ; 900S Talladega
No własnie jak to jest z tym pakietem zimowym (mam na myśli wersję od 2002) Podaję się ,że w skład jego wchodzą:

- czujnik zaparowania szyb
- czujnik deszczu
- czujnik zapachów.

Czy każda 156 po fl wnętrza miała dogrzewacz elektryczny powietrza ( jakby "farelkę" wbudowaną w nagrzewnicę), czy to jest element tegoż pakietu (tak mi się obiło o uszy).

Pytam,bo grzebałem przy filtrze kabiny i wykukałem ww.dogrzewacz. Nie wiem też ,jak to działa (np. od jakiej temperatury climatronic to włącza).

pozdr.

ja mam jeszcze tryb ICE skrzyni i włanczane ASR,pozatym z tego co rozkodowałem z vinu mam jeszcze pakiet SPORT I COMFORT

Ostatnia edycja:
Czy każda 156 po fl wnętrza miała dogrzewacz elektryczny powietrza ( jakby "farelkę" wbudowaną w nagrzewnicę), czy to jest element tegoż pakietu (tak mi się obiło o uszy).

Dodatkowa nagrzewnica to inna opcja niż pakiet zima.

Zdaje się że w pakiecie zima były jeszcze spryskiwacze reflektorów. Przynajmniej do pełnego liftu.

Co do nagrzewnicy to tak , była niezależnie od pakietu zimowego, jak sie okazuje też przed liftem do 01r.

A spryskiwacze fakt, przed fl to część pakietu zimowego, razem z halogenami i grzanymi fotelami w zestawie. Po lifcie grzane fotele były w pakiecie Komfort razem z elektryczną regulacją odcinka lędźwiowego.

- - - Updated - - -

Co do nagrzewnicy to tak , była niezależnie od pakietu zimowego, jak sie okazuje też przed liftem do 01r.

A spryskiwacze fakt, przed fl to część pakietu zimowego, razem z halogenami i grzanymi fotelami w zestawie. Po lifcie grzane fotele były w pakiecie Komfort razem z elektryczną regulacją odcinka lędźwiowego.

Ciekawe z tą nagrzewnicą bo u mnie chyba nie działa o ile w ogóle jest. W zimie dopóki silnik sie trochę nie zagrzeje nic ciepłego nie leci. Jak wymieniałem filtr kabinowy to nic mi sie nie rzuciło w oczy. Opisz mniej więcej jak ona wygląda duża mała może najlepiej to jakieś foto by sie przydało.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót