Płyny eksploatacyjne

dawidee26

Nowy
Auto
ALFA ROMEO 156 SPORTWAGON Distinctive1.9 JTD 16v 150KM/Alfa Romeo Mito 1.4 Multiair 105KM
Cześć

Dzisiaj czeka mnie 1 dłuższy wyjazd moją Alfą. Trasa - Wrocław - Jastarnia ;).Wczoraj sprawdzałem płyny ,jak to przed wyjazdem , muszę dolać trochę płynu chłodzącego. Nie wiem co było lane wcześniej ,płyn jest różowy i na zbiorniczku widnieje napis " - 55 stopni". Czy mogę dolać dowolny uniwersalny płyn czy polecacie coś konkretnego?. Przy okazji zapytam jakich płynów używacie prywatnie.... chodzi o hamulcowy,chłodzący, wspomagania.Jaki olej skrzyni biegów .?

pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Poza silnikowym i w skrzyni mam wszystkie takie jak w instrukcji. Gdybyś się wysilił żeby ją przejrzeć to wiedziałbyś, że oryginalnie jest Paraflu up. Można kupić koncentrat lub gotowy do wlania.
Więcej nie powiem, bo instrukcja jest ogólnodostępna.

No co Ty ?Kurcze nie wiedziałem ,że do aut są instrukcje.... koniecznie muszę nabyć...;) Malowałeś kokpit?;)Idąc tym tropem o nic nie powinno się pytać...są instrukcje ,są mechanicy.... po co forum ?;)

No co Ty ?Kurcze nie wiedziałem ,że do aut są instrukcje.... koniecznie muszę nabyć... Malowałeś kokpit?Idąc tym tropem o nic nie powinno się pytać...są instrukcje ,są mechanicy.... po co forum ?
Jak co chwilę ktoś pyta o rzeczy z instrukcji to chyba można w końcu stracić cierpliwość???

...

W skrzyni nie wymieniałem tylko uzupełniałem olejem Total 75W80- więc mam mieszankę (nie wiem czy w skrzyni był "fabryczny" olej). Dolewałem sam. Można wlać od góry jak się sięgnie bagnet (jak nie to z kanału od dołu), strzykawką z wężykiem przez otwór bagnetu.

Ostatnia edycja:
OT: W wiadomościach pokazywali sklep o takiej nazwie i ludki za bardzo nie wiedzieli co tam jest.

Wysłane za pomocą myśli z i9100

Amortyzatory
Powrót