OK, tak się zastanawiam, czy nie wziąć z 13 diodami i w lecie będą robiły jako "światła dzienne"Tylko czy one wejdą w to miejsce na długość?
Tutaj fotki z Allegro porównania:
![]()
OK, tak się zastanawiam, czy nie wziąć z 13 diodami i w lecie będą robiły jako "światła dzienne"Tylko czy one wejdą w to miejsce na długość?
Tutaj fotki z Allegro porównania:
![]()
jak te z 5 led ładnie całą lampę oświetlają (po zmroku), to myślę że 13 led'ów już zabarwi światło mijania i drogoweale wejść chyba nie wejdą, te 9 led powinny jeszcze wejść
a tak zmieniając troszkę temat 156 z 99r. posiada szyne can? zakłądam xenony z soczewką i nie wiem dokładnie jakie rpzetwornice kupić czy zwykłe czy can-bus?
pomoże ktoś?
W życiu tam CAN nie uświadczysz![]()
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była
Brera Tbi 2010 - jest
Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest
A ja wręcz odwrotnie - założyłem ostatnio Tungsram H7 MEGALIGHT PLUS 120% i świec dość marnie. Pomimo że w starym Colcie mam Tungsram H4 MEGALIGHT ULTRA +90% i jest rewelacja - bielsze i jaśniejsze niż 120% w Alfie. Ostatnio widziałem u kolegi w Pasacie jak świecą Osram H7 Cool Blue Hyper White 5000K i jest rewelacja. Naprawdę białę swiatło które rzeczywiście można pomylić z xenonem. Zamówiłem już i jestem ciekawy jaki będzie efekt w Alfie.
Co do świateł postojowych, również założyłem T10 W5W 5 x 5050 LED SMD (http://allegro.pl/zarowka-led-samoch...463711464.html), bo te które były włożone przez poprzedniego właściciela miały barwę światła podobną do naftówki ;-)
Niestety po ok miesiącu jedna już się psuje (świeci o połowę ciemniej i generuje błąd. Ciekawe czy drugi komplet też tak szybko umrze.
Kolego Czarnecki czy udało Ci się zamontować tą 13-diodową wersję LEDów do swiateł postojowych?
Zrob wieczorne fotki tego osram CBHW5000K
Wytapane z telefonu Bonda… Jamesa Bonda…
Fajne te Osramy szkoda że nie mają homologacji ;/
Jeśli chodzi o żarówki i brak homologacji to chyba nie jest to aż taki problem jak w przypadku HIDów. Znajomi jeżdżą na osramach już od dłuższego czasu i nigdy z tego powodu problemów nie mieli.
Ja też się przez chwile nad tym zastanawiałem ale zobaczę jak to świeci i zdecyduję czy zostawić czy założyć z powrotem Tungsramy.
Ok a powiedz ile czasu działają te żarówki u znajomych? bo może się też na nie zdecyduję.
Jeden dość krótko bo 4 tyg, ale drugi już od 1,5 roku, przy czym jedna żarówka padła po około roku.
Wiec jeśli chodzi o czas życia to tak przeciętnie lub trochę lepiej niż przeciętnie.
Mam nadzieję, że dziś dostanę przesyłkę i bede miał okazję przetestować. Porobię przy okazji pare fotek. Więc możesz się jeszcze chwile wstrzymać z zamówieniem.