żarówki h7 osram hyper 5000k

• Autor wątku Autor wątku Kamil Śliwiński
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kamil Śliwiński

Guest
A wiec wymieniłem swoje żółte żarówki jakies marketowe na nowe osramy 5000k .Swiatło jest idealnie białe ale zostawiłem zwykłe postojówki bo na ledach błedy wywalało a te canbus to tez nie kazde działaja poprawnie tak swiecaDSC_0065.jpgDSC_0066.jpgżarówki nie maja homologacji ale to lepsze od tych hidow bo niema przetwornic i nic nie widac zasieg tez jest w miare dobry ale nie jak xenon .w nocy jest najlepszy efekt znaki swieca na niebiesko i wyglada jak xenon teraz zostaje mi spolerowac szkło bo sa z lekka zajechane acha lampy sa zrobione na gta :P

Na zdjęciach to wygląda jakby światła były totalnie źle ustawione. Chyba, że kolega odpalił też długie to luz.

Eee mysle, ze to pewnie temu nie maja homologacji ;P Ale na pewno sa tansze niz hidy. Swoja droga, to wkladalbym je i tak tylko do soczewek a nie do zwyklych odblysnikow

Gdzie kupowałeś? Allegro? Muszę też kupić LEDy bo zwykłe pasują do xenonu jak wół do karety...

Tak allegro :) Sprzedawca EMKALED, ale teraz nie widziałem żeby miał je wystawione. Trzeba sprawdzać lub napisać PW do sprzedawcy :)

Tego badziewia na allegro jest od cholery. Sam mam takie bo się naciąłem. Skusiła mnie cena 2 razy niższa niż za homologowane Cool Blue I Nightbreaker Plus, a nie było najmniejszej wzmianki na allegro o tym, ze wersja hyper NIE POSIADA HOMOLOGACJI do poruszania sie po drogach tak wiec żarówka nie powinna być montowana w aucie. Zorientowałem się dopiero po zamontowaniu przygladając się opakowaniu gdzie napisane jest "offroad only" nie chciało mi się ani wyciągać ani kupować drugich wiec czekam aż się przepalą albo aż trafie na nadgorliwego policjanta i będe musiał wyciągać ;)

Ostatnia edycja:
byłem posiadczem tych zarówek efekt fajny jednak wytrzymały 25tys km czyli u mnie rok kosztowały mnie 35zł a wczoraj nabyłem osram h7 +90% nigh-beak 60zł i h1 za 40 porównawczo- efekt barwy nie az tak jasna jak u hyper 5000k ale znacznie dalej świeci i ma homole takze na chwile obecną polecam osram h7 +90% nigh-beak a zobaczymy jak z wytrzymałoscia [h=2][/h]

Jak coś polecasz to nazwy nie przekręcaj bo teraz będą w sklepach szukali nigh-beak zamiast Osram Night Breaker :lol: Jeśli już przy Night Breaker jesteśmy to jeśli już brać to nową wersje "Plus" stare podobno bardzo krótko wytrzymywały i nowe niby mają wydłużona żywotność.

Nic nie razi lampy ustawione na stacji kontroli a wyszło tak bo było telefonem robione zdjecie . a hidy tez sa nie legalne predzej do nich sie do czepią bo wystarczy ze spojrzy na przetwornice co sa pakakowane byle gdzie :)

Miałem 2 komplety Osram Nightbreaker pierw zwykłe później Plus i ani jedne ani drugie nie wytrzymały nawet roku a przebieg roczny ok 12tys
Zdecydowanie nie polecam.

Ostatnia edycja:
Noo teraz widać, że nie oślepia, tak jak na zdjęciach. Brawo za dokładnie pokazujący filmik. Sprzedajesz te żarówki? :D

przyznaję wymieniłem również jest bardzo fajnie i ładnie ;)

- - - Updated - - -

lewa strona Kamila już wymienione żarówki na Osram cool blue a moja jeszcze na starych (teraz również śmiga na cool blue) pozdrawiam Osram cool blue.jpg

Zarówki chyba zostaja bo nie jest tak zle w nocy a jadac ostatnio przez jakies lasy to i tak zawsze na długich .zastanawiam sie czy nie wzucic h1 na długie . bo długie i tak musisz wyłaczyc jak ktos leci z przeciwka ale mysle tez o tungsram 90% to juz wogle była by bajka.hyper h1 kosztuja 19 zł wiec chyba nie duzo , a zpolerowac musze bo sa za bardzo porysowane klosze takie zmatowiałe musze sie za to zabrac jakos.

Zaciekawił mnie ten temat i te stosunkowo tanie żarówki :) Wiadomo białe światło wygląda nowocześniej i lepiej oświetla drogę. Planuję kupić H7 na mijania, H1 na długie, ale co z postojówkami? Możecie coś polecić, aby nie psuły efektu i nie wywalały błedu? ;)

Amortyzatory
Powrót