Radio code

hevea

Nowy
Auto
156 Sportwagon 85KW 2003 r.
Dzień dobry alfistom.
Odebralem auto z warsztatu i niestety chyba długo był aku odłączony bo radio pisze komunikat code. :mad: Jak sie domyslacie kodu w dokumentach nie ma - kupowałem w komisie więc sie tez wiele nie dowiedziałem. Czy ktos może pomóc? Np.Czytałem, że jest też jakies zabezpieczenie w kluczyku, że niby 30 minut w stacyjce i radio wraca do życia ale nie wiem czy to prawda.

nie to nie jest prawda. Z tego co pamiętam(tyle że w 166) koledzy pisali że ktoś miał kod na icsie oczywiście po wyjęciu jego. A druga opcja i najpewniejsza jedziesz do aso i za 150zł dostajesz kod:)

czyli jak rozumiem, gdzies z boku radia będzie jego numer seryjny który trzeba wpisać, zarejestrowac sie itd po czym wbijam kod z klawiatury radia ? ktoś potwierdzi!!?

tak, naklejka z numerem seryjnym na radiu a kod wbijasz cyferkami od 1 do 6 na froncie radia, pozdro :)

Ide wyciągać radio , jak będzie po wszystkim dam info, żeby zakończyć wątek

radio sie sklinowało i ani drgnie, są do tego jakieś specjalne chwytaki?

Są chwytaki :) Ale spróbuj włożyć w te otwory np. nity. Może być tez taka sytuacja, że blaski mocujące za radiem będą skrzywione i wtedy będzie trudniej je wyciągnąć. Ja swoje wyciągałem za pomocą 4 wkładów z długopisu, ale miałem tą zaletę że miałem wymontowany schowek, więc mogłem sobie pomóc od tyłu ;)

moze byc wszystko co tylko wejdzie ;) klucze imbusowe itp w moim przypadku byly to cienkie srubokrety :)

z dziennikarskiego obowiązku potwierdzam - strona jak w linku powyżej wypluła dobry pinkod - radio sie poddało i wyszło z kieszeni, wpisanie numeru seryjnego to bułka z maslem. Wszystko OK !

ha - znalazłem trochę drutu, zrobiłem z niego 3 chwytaki w kształcie litery L - plus śrubokręt, najmniejszy jaki znalazłem i takim zestawem załatwiłem mojego blaupunkta. Okazało się, że po drugiej stronie nie ma żadnych blaszek, sprężyn. Cala sztuka w tym, żeby równo wysunąc gorę i dół - inaczej się małpa zaklinuje. Amen.

ha - znalazłem trochę drutu, zrobiłem z niego 3 chwytaki w kształcie litery L - plus śrubokręt, najmniejszy jaki znalazłem i takim zestawem załatwiłem mojego blaupunkta. Okazało się, że po drugiej stronie nie ma żadnych blaszek, sprężyn. Cala sztuka w tym, żeby równo wysunąc gorę i dół - inaczej się małpa zaklinuje. Amen.
Też się motałem pierwszym razem i jeszcze problem był z tym,że nie miałem żadnego drutu ani nic pod ręką tak to już niestety bywa za granicą

Też się motałem pierwszym razem i jeszcze problem był z tym,że nie miałem żadnego drutu ani nic pod ręką tak to już niestety bywa za granicą

Mogłeś zrobić tak jak ja :D Ja też nie miałem pod ręką żadnego drutu a wkrętaki były za grube, ale za to miałem długopisy pod ręką ;)

Okazało się, że po drugiej stronie nie ma żadnych blaszek

A powinny być ;) Bo to je odginasz lekko po włożeniu "czegoś" w te dziurki w radioodbiorniku ;)

nie ważne , grunt, że działa - wątek zamykam za pomoc i cierpliwość dziękuję.

Amortyzatory
Powrót