• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

mechanizm tylnej wycieraczki

Auto
alfa sw159 1.9jtdm 150KM
problem mam z tylną wycieraczką, konkretnie że załącza sie tylna wycieraczka ale nie ma siły obrotu, w mechaniźmie wszystko wygląda cacy,bo rozebrałem to i sprawdzałem, z pomocą ręki działa ale nie zawsze i silniczek jest gorący kiedy działa, nie wiem czy mam kupić nowy czy co? chyba zawiozę do elektryka to.....

miałem podobnie i po rozebraniu sworzeń przetarłem delikatnie płótnem ściernym, smar i teraz chodzi lepiej niż z fabryki :). nie wiem czy widziałeś ale w dziale "Zrób to sam" jest fajny opis odnośnie "regeneracji' mechanizmu tylnej wycieraczki.

jak kupilem moja belle to miałem tak że od początku nie dało się włączyć ale za to slyszałem że się załącza;). wystarczyło tylko z tulei wybic i ta kak kolega wyzej przetrzec papierem sciernym z rdzy i nalozyc smaru na to;)

Miałem to samo, faktycznie przetarcie i nasmarowanie pomaga. Silnik był ok, mechanizm się brudzi i zaciera - pewnie jest słabo uszczelniony. Pozdrawiam.

to nawet fiaty np "srajczento" ma ten sam problem z wycieraczkami tylnymi, więc włoskie widocznie mają taki feler;D. ważne że można to zrobić tanim kosztem;) i dalej cieszyć się tym "luksusem" ;D

Amortyzatory
Powrót