kluczyk scyzoryk

antares

Nowy
Auto
ZAR939 X9 2.4JTD 147KW
Witam,

z tego co wiem to w 156 jest immo code 2 crypto 46 jeżeli nie to proszę o poprawę.
Interesuje mnie czy immo jest na płytce w pilocie (scyzoryk) czy jest osobna pastylka ?

Chodzi mi o możliwość naprawy i koszty takiego immo 46 będącego na płytce... Pacjent to fiat panda z takim immo :D

pozdro
antares

- w 156 TS jest CODE-2 crypto, transponder to pcf7935, ID44.
- w 156 TS od 2001 roku jest CODE-3 crypto, ID ? (może właśnie ID46, muszę sprawdzić)
- w scyzoryku jest chyba jednak code-3, transponder jest w pastylce.
- z ID46 były zawsze problemy.
- jeśli fiat Panda to z którego roku, ma body komputer, czy starszy model.

- ps.
- program EFfi tylko dla użytkowników tego forum jest w dziale 147.
- z poniższego linku wynika że ma body komputer.
--
http://www.rcs.info.pl/cat,71
--

Załączniki

• panda+2002.jpg
    panda+2002.jpg
    59.7 KB · Wyświetleń: 225
  • alfa156+II.jpg
    alfa156+II.jpg
    63.1 KB · Wyświetleń: 190
Ostatnia edycja:
- w 156 TS jest CODE-2 crypto, transponder to pcf7935, ID44.
- w 156 TS od 2001 roku jest CODE-3 crypto, ID ? (może właśnie ID46, muszę sprawdzić)
- w scyzoryku jest chyba jednak code-3, transponder jest w pastylce.
- z ID46 były zawsze problemy.
- jeśli fiat Panda to z którego roku, ma body komputer, czy starszy model.

- ps.
- program EFfi tylko dla użytkowników tego forum jest w dziale 147.
- z poniższego linku wynika że ma body komputer.
--
http://www.rcs.info.pl/cat,71
--

panda to mk2 z 2006 ma body
rzeczywiście to immo to jakaś pomyłka, szczególnie że jest na płytce :(

co dokładnie potrafi ten programik ? co trzeba mieć, żeby go użyć ? no i jak mi może pomóc ?? :)

program jak to program, jak nie masz zed-Bulla to o nim zapomnij, zwłaszcza że to jest PCF7946 oraz Hitag II..... ja i reszta z forum używamy go do wyciągania CODE z plików z body komputera..... kolega bubu321 zamieścił także plik Help z Zed-Bulla, poczytaj jeśli to ciebie na prawdę interesuje.

- są chinskie przyrządy do kopiowania ID46 ale to raczej tylko w zakładach elektroniki samochodowej.

program jak to program, jak nie masz zed-Bulla to o nim zapomnij, zwłaszcza że to jest PCF7946 oraz Hitag II..... ja i reszta z forum używamy go do wyciągania CODE z plików z body komputera..... kolega bubu321 zamieścił także plik Help z Zed-Bulla, poczytaj jeśli to ciebie na prawdę interesuje.

Mam rozumieć, że koszta wyższe niż wizyta u machera od kluczyków ?
No dobra a mamy kogoś w stolicy co by zajął się tematem trochę taniej jak na mieście. Dzwoniłem do jakiegoś speca w Łomiankach i max to 500 zł ale może coś taniej jakby dało radę naprawić. IMHO trochę drogo tym bardziej do pandy

Amortyzatory
Powrót