Fotel naprawa regulacja

• Autor wątku Autor wątku shikoba
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

shikoba

Guest
Cześć wszystkim.
Wracam do tematu który był już werbowany nieraz,ale nie znalazłam żadnego konkretnego manuala czy opisu jak naprawić fotel.
Mianowicie są dwie rzeczy które mnie męczą, jedna to że fotel przechyla się na jedną stronę i druga że jestem niska i gdy chce podnieść go do góry podnosi się ale tylko troszkę.
Co może być tego przyczyną?? I jak to naprawić?? Może mi ktoś to opisać dokładnie lub podesłać jakiś link do manuala.
W weekend chciałabym się tym zająć.
Pozdrawiam

Cześć wszystkim.
Wracam do tematu który był już werbowany nieraz,ale nie znalazłam żadnego konkretnego manuala czy opisu jak naprawić fotel.
Mianowicie są dwie rzeczy które mnie męczą, jedna to że fotel przechyla się na jedną stronę i druga że jestem niska i gdy chce podnieść go do góry podnosi się ale tylko troszkę.
Co może być tego przyczyną?? I jak to naprawić?? Może mi ktoś to opisać dokładnie lub podesłać jakiś link do manuala.
W weekend chciałabym się tym zająć.
Pozdrawiam
kolego,wczoraj byłem u swojego kolegi,który miał podobny problem i rozwiązał go następująco ;
1) tel. do ASO i załamka z powodu ceny mechanizmu ustawiającego(coś ok tysia)
2)alledrogo i kupno całego fotela
3)prośba do wysyłającego o wymontowanie mechanizmu i wysłanie tegoż only

Dlaczego nie całego fotela?..a po co płacić za gabaryt w przesyłce..;-}

cała operacja wyniosła go ok 150 zł

after action satisfaction ;-}

Witam. Pod siedzeniem np alfa 156 03r jest taki pręt w kształcie litery U i on potrafi się zerwać, ja miałem taki problem ze zerwał mi się z jednej strony , trzeba było siedzenie odkręcić i pospawać. Mam jeszcze jeden problem ponieważ siedzenie jest odchylone w jedną stronę o parę centymetrów. Uszkodzenie u różnych osób może być inne ale najbardziej siadają ramiona mechanizmu i sam mechanizm. Do naprawy tego potrzebne jest tylko dobre oko żeby ustawić właściwie , spawarka i trochę czasu i sprawa załatwiona . Przy naprawie bujającego się fotela trzeba trochę rozebrać oparcie .

Amortyzatory
Powrót