czujnik temperatury wody...??

whoocash1984

Użytkownik
Auto
alfa sw159 1.9jtdm 150KM
a wiec zapaliła mi sie kiedys rok temu marchewka, pojechałem na kompa i gość skasował błedy, znowu sie zapaliła, pojechałem jeszcze raz. Powiedział mi że błąd czujnika temperatury wody przy termostacie, bo wskazówka temp na pulpicie sie nie ruszała, ale mówił że jest ok, trzeba tylko czujke wymienic. Wiec dzisiaj wymieniłem i nic niestety... dalej to samo....???:mad:trzeba skasować błędy żeby coś ruszyło???

Błąd pojawił się po zmianie czujnika, czy nie został wcześniej skasowany?

błąd był wcześniej, w trakcie wymiany i nie kasowałem błędów, ale myślałem że chociaż wskazówka ruszy, a ona jak słup na zero...

Jesli masz możliwość to podmień zegary kontrolne w środkowym panelu. Prawdopodobnie uszkodzony zegar temperatury wody, lub jak wyżej wspomniano, coś z elektryką.

Witam wyjmij cały zegar , sprawdż czy z tyłu ścieżki na foli są nie poprzerywane bo ja tak miałam i wymieniłam cały zegar teraz jest wszystko ok . A jeśli będzie w porządku to musisz szukać dalej :):) A może też być upalony kabel w środku zegara :)Pozdrawiam :)

A termostat to masz dobry? Jak ECU nie wykryje osiągniecia temperatury pracy po okreslonym czasie pracy silnika to wywala błąd czujnika

a wiec zapaliła mi sie kiedys rok temu marchewka, pojechałem na kompa i gość skasował błedy, znowu sie zapaliła, pojechałem jeszcze raz. Powiedział mi że błąd czujnika temperatury wody przy termostacie, bo wskazówka temp na pulpicie sie nie ruszała, ale mówił że jest ok, trzeba tylko czujke wymienic. Wiec dzisiaj wymieniłem i nic niestety... dalej to samo....???:mad:trzeba skasować błędy żeby coś ruszyło???
Miałem to samo. Pomogła oczywiście wymiana termostatu

Amortyzatory
Powrót