Bocian ale on kupił poza allegro- dogadał się więc jako tako żadnej transakcji nie było...
Bocian ale on kupił poza allegro- dogadał się więc jako tako żadnej transakcji nie było...
ehh Panowie... Pomyślałem o tym samym Bocian i dziś z Nim pisałem, ale gość tak jak był miły podczas zakupu, tak teraz totalna metamorfoza :/ Twierdzi, że ET25 jest oryginalne od Alfy i żebym zmienił mechanika, bo 205/55 przy tym ET i 7J do 147 pasuje idealnie i nic obcierać nie będzie (co za pewność) i że szerokość felgi nie ma żadnego znaczenia jeśli o obcieranie chodzi. Jak Mu wspomniałem, że w jednym miejscu jest rant obtarty ok.5cm, to mi odpisał, że to pewnie z winy kuriera!
..i tym mnie mocno zirytował, bo ewidentnie łże...
No niby poza Allegro kupiłem, ale chyba nie może być tak, że nic z tym się nie da zrobić, co? A może powinienem się cieszyć, że w ogóle je wysłał??Nie można powiedzieć, że nie było transakcji, bo była i wszystko jest na "papierze". Jakby tak było, to każdy mógłby sprzedawać w ten sposób i dobrze żyć z tego
Chodzi tylko o pewne zasady, których gościu nie przestrzega i nie wiem czy mu darować czy nie...ma spore szczęście, że same felgi mi się bardzo podobają.., tak to pewnie poszedłbym z tym do "Niebieskich", a to czy wszystko będzie pasować, wiosną wyjdzie
Także prześpię się z tym i pewnie jutro zadecyduję. Ta wizja, że Bella przy tym poszerzeniu może wyglądać bosko, a przy tym bez żadnych obcierek....to sprawia, że najpewniej zrobię ów "Sprzedawcy" prezent na gwiazdkę i nie będę z tego afery robił, która w sumie wynikła z Jego nierzetelności w opisie felg.
![]()
No powiem szczerze że nie chcę źle wróżyć alee jak miałem 17"x7,5" ET30 to one wystawały troszkę poza nadkole.. gdyby nie to że opona 215/45/17 więc wąska, niska to byłby problem.. Pod większym obciążeniem przycierały.. ale wtedy auto miałem tylko -30mm..
wheelerwasp02, z tego co piszesz, to moje będą bankowo obcierać, bo poszerzenie wychodzi prawie identyczne (20mm Twoje, a 19mm moje) i u mnie będzie wyższy profil, zawias też mam -30mm. Przy jak dużym obciążeniu mówisz Ci obcierały?? Jak sam jechałeś to np. na hopkach jakichś też przycierało?
Dzięki bocian za wsparcie heheTylko tak zrobić właśnie, ale nie jestem taką mendą jak tamten typ, z resztą gówna jak to mówią się nie rusza...jednak w tym wypadku, to ja mogę być takim "gównem" dla niego jak zacznę dochodzić swoich racji...
Nie będę już Nim zaśmiecał topicu...jakoś sobie ogarnę tą sprawę. Odpisz tylko wheelerwasp02 i kończymy temat
![]()
No z tej aukcji te felgi http://moto.allegro.pl/felgi-alumini...838442256.html
Ale nic nie pisz...przynajmniej narazie, bo jestem na etapie negocjacji, więc mógłbyś coś spartolić
![]()
Ja bym nie doczekal do wiosny i na Twoim miejscu tez od razu bym zakladal te kola choc na sprawdzenie.
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była
Brera Tbi 2010 - jest
Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest
No ale 6,5 cala mają wkońcu ( jak w aukcji ) czy 7??? Bo jak 6,5 to wystają mniej o 9mm od moich 17 dawnych.. Ja bym zrobił jak Proxim pisze - na jedną chociaż założył opone i sprawdził jak siądzie...Ale mi się wydaje ,że powinno podejść no chyba ,że wozisz w bagażniku zimną tesciową...