Jedyny temat o felgach i kołach, poprzednio "Co sadzicie o tych felgach???"

danloo23

Nowy
Auto
AR 156 2,4 JTD 20V 2005r.,Fiat Bravo 2 1,6 mjet 105KM 2012r.
Ładne, dobrej firmy i w rozsądnej cenie :) o ile pamiętam dobrze robak#21 ma takie założone na belli.

Ja jesli bym w tej chwili dysponował taka kwota to bym sie nei wachał i na lato które juz prawie mineło kupił bym takie, super by sie prezentowały :)))

piotr_alex napisał:
Ładne, dobrej firmy i w rozsądnej cenie :) o ile pamiętam dobrze robak#21 ma takie założone na belli.

tak dokładnie CIEMNY CHROM :mrgreen: również Korczu je ma w 147 ,wersji TI były dodawane 8)

:arrow: na ukochanej :DDD

8)

Pozdr

ja mam 215/40 i jak na polskie drogi to masakra szczegolnie tutaj gdzie ja mieszkam... ale jesli chodzi o fele to dają rade :D:D ciemny chrom to jest to o :P

17" super wyglądają ale prowadzić auto jak zauwazył niezgoda po naszych drogach to tragedia, sam mam 17" 215x45 i wyżej jak 140 to rece bolą od trzymania kierownicy i majta autem po koleinach, jesli się zdecydujesz to nie oszczedzaj na oponki, ja mam jakieś z bieznikiem sportowym z tyłu to strasznie huczą podczas jazdy.

To są felgi wzorowane na te z pakietu TI. Korczu ma takie. Mnie się cholernie podobają.
Jeśli ktoś ma taki zestaw i chciałby się zamienić, na moje, to możemy podyskutować ;) Oczywiście rozmiar 17"
Pozdrawiam.
- Rafał

Fajne felgi, pasują idealnie do Alfy. No i oczywiście 17" nic mniejszego.
A co do oponek nie polecam nic szerszego niż 215. Sam mam zalożone 235/40/18 i
zdecydowanie odradzam. Po koleinach nie da się jezdzić. Za to w zakręty...jak po szynach :twisted: . Ale coś za coś. Zreszta juz czekaja 215/35/18 ale tylko na przód.
Pozdrawiam.

Kozackie fele.Ja ma 16''/205 i jest masakra na koleinach.Jak wracalem po zakupie i wpadlem w koleiny to w pierwszej chwili nie wiedzialem co sie dzieje :D Ciekawe jak sie jezdzi na takich 17''/215 :D

Kozackie fele.Ja mam 16''/205 i jest masakra na koleinach.Jak wracalem po zakupie i wpadlem w koleiny to w pierwszej chwili nie wiedzialem co sie dzieje :D Ciekawe jak sie jezdzi na takich 17''/215 :D

fele ładne jednak co do opon to bym radził się zastanowić nad wyższym profilem ja mam 245/35/17 z powodu dużej mocy na przód ale normalnie eksploatacja to horror...

Ładniutkie są, no i cena przystępna :)

re: Pytania o felgi- poprzednio "Co sadzicie o tych felgach???"

manstil napisał:
danloo23 napisał:
Jakie oponki do nich polecacie?

205/50/17
Odradzam. Znam to z autopsji. Kiedyś sam chciałem taki rozmiar, myśląc, że duży profil, więc na polskich dziurach będzie OK.
Niestety za wysokie opony i ocierają o nadkola przy skręcie. Poza tym nieładnie wygląda :)
Tak więc zmieniłem opony i teraz mam 205/45/17, tak jak kol Robak i jestem zadowolony. Ewentualnie można pomyśleć o oponach: 215/45/17 - to rozmiar zalecany przez producenta i też powinno być OK.
Tutaj masz kalkulator opon - bardzo przydatny:
http://www.v10.pl/narzedzia/Kalkulator,-,dobor,rozmiaru,opon,204.html
pomoże dobrać Ci opony.
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót