Co możecie mi powiedzieć na temat Felg firmy Advanti konkretnie to o te mi chodzi z tej aukcji:
http://moto.allegro.pl/przepiekne-fe...459908528.html
A coś takiego:
17" + 225/45 W 156 Cosmo Blue, -50mm
Jak Wam się widzi?
leonine wiesz 17 zawsze mozna sprzedaća 18 kupić juz z oponami i po problemie
Jarek a ja mysle ze bedzie pasowac i to jak najbardziej w linku alfiny na podobnym kółku, alfiny na felgach z rantem bardzo ładnie wygladaja tylko te oponki coś grubaśne przy takiej glebie -50 to fajnie by było 215/40
http://img52.imageshack.us/g/imagedc.gif/
Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
Aktual:
AR 166FL 3.0 v6
AR GT
AR 166FL 2.4jtd 20v
Zastava 750
pewnie że można kupić z oponami - ale z mojego doświadczenia wynika że w przypadku w miarę dobrej ceny za zestaw alu + oponki za rok i tak kupisz nowy kpl opon ( no chyba że kupujący uważa tak jak większość sprzedawców z allegro że opona 5 letnia z 4-5mm jest dobra i starcza na 2-3 sezony)
a nowa opona 18" to nie 350zł tylko sporo więcej a wielu jest takich co się rzuci na alu bo tanie a potem na opony nowe ich nie stać ( dla tego zawsze przed kupnem większej felgi polecam sprawdzenie cen opon - kilku już przez to odpuściło bo 2500zł za opony ich przerosło , no chyba że ktoś lata na cing ciong ming mong za 199,99zł )
tak jak bociek mówi... ja kupiłem auto bez zimówek i miałem problem, co tu zrobić... czy poskładać jakoś na kpl. nówek za 2kPLN czy kupić używki...? skończyło się na używkach 5mm za 500zł, ale ja już przed kupnem wiedziałem że one będą do końca zimy, choćby nie wiadomo ile tam bieżnika zostało to i tak moje i rodziny bezpieczeństwo jest ważniejsze niż oszczędność a uwierz mi, już raz się na tym sparzyłem
dlatego moim zdaniem trzeba sobie dopasować to na co kogo stać a kupowanie tańszych chińskich albo używek i myślenie że wystarcza one na nie wiadomo ile mija się z celem, bo opony są jedynym elementem łączącym samochód z asfaltem i pasowało by żeby w miarę dobrze spełniały swoją rolę...
---------- Post dodany o godzinie 08:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:38 ----------
te felgi mają rozmiar 5x100 i są na śrubach pływających a firma raczej nieznana
sam nie wiem co o tym myśleć... felgi niby ładne, opony w bardzo dobrym stanie, śruby, klucz i jeszcze do negocjacji... cholera trochę mało chce za nie
minus za to że nie napisał że felgi są proste, niespawane, nienaprawiane...
najlepiej pojechać, wziąć do wulkanizatora, sprawdzić bicia i ciśnieniowo i jak wszystko git to brać... tak bez sprawdzenia to trochę ryzyko
bociek nie mów ze jestes taki battt i masz zawsze 2-3 letnie oponki po 7-8 mm bieżnika?? bo chyba ich nie wyrzucasz jak maja 6 mm , niestety jest duzo smieci na allegro i ludzie to kupuja ale każdy ma chyba oczy i toszke rozumu i widzi co kupuje
a co felgi 18 uzywanych to sam sprzedałem 2-3kpl z oponami 4 letnimi zawsze bieżnik nie mniej niz 6mm i ceny nie windowałem na 3 tys a szły średnio po 1,5
Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
Aktual:
AR 166FL 3.0 v6
AR GT
AR 166FL 2.4jtd 20v
Zastava 750