Ja tez mam 225 i przyciera jak siądzie jakiś misio z tyłu.
Ja tez mam 225 i przyciera jak siądzie jakiś misio z tyłu.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
słychać alfę jak rdzewieje.
Bociek ja się z tobą zgadzam ,że 215 najbezpieczniejsze tylko było już kilka wątkó odnośnie 225 i wszystko zależy od parametrów koła o które pytałem kolege. Ja sam przecież w tym temacie pisałem ,że na swoje 18" w 156 sam zakupiłem 215 ( wcześniej były 225 ) bo raz ,że łądniej leży opona a dwa ,że co by się nie działo to nie trze . I tak samo stanowczo stwierdzam ,że najlepszy wybór to 215 czy to felga 7 czy 8 cali
Wydawalo mi sie ze pisalem ale to prawie standard w 17. 7,5" srednica et; 35 dlatego na samym poczatku wolalem sie trzymas fabryki. Ale jak jeden wulkanizator z drugim zaczeli meczyc temat ze do takiego profilu lepiej 225 a drugi ze wysokosc najlepiej jakby miala 50 to zglupialem kompletnie xD. Aczkolwiek raz jeszcze dziekuje za info![]()
"Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo"
Tylko Alfa Romeo zapewni wam tyle emocji. J.Clarkson
http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/108053-alfa_156_1_9jtd_16v_sportwagon_siroccoxp-17.html
Mam opcje dorwac ladne 17 za pol darmo, ale problem jest taki, ze maja rozstaw 5x112, wiec zabawa w dystanse i zmiane rozstawu. Felga 7,5 i et35. Da sie w ogole takie zalozyc z dystansem? Jesli sie da, to jak szeroka guma by mogla byc? Bo jak mnie pamiec nie myli, to tam sa chyba 225x35 lub 40... No i jak gruby dystans i z czego wykonany...
A przefrezowanie plaszczyzn montazowych? Czy nie ma co ryzykowac? Bo naciag odpada, gdybym byl fanem german style, to bym gulfa kupil
A dystans 10 ale ze stali gatunkowej?
Ostatnio edytowane przez gheck ; 02-08-2014 o 09:28
Dystanse ze stali gatunkowej które i tak będą miały minimum 20mm ponieważ musi się nakretka śruby zmieścić.
Minimalna szerokość dystansu zmieniającego rozstaw to 17mm. Do tego typu dystansów felgi muszą mieć ET 50 i więcej by wcisnąć je w standardowe błotniki 156. W związku z tym felgi o których piszesz - nie da rady.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
No to mnie malo pocieszyliscie... Coz, mowi sie trudno![]()
Panowie, które byście wybrali? Zdjęcie zapożyczone od kolegi Kamila (xweb). Mam nadzieję, że się nie obrazi. Nie jest to szczyt umiejętności graficznych, ale daje jako taki pogląd
![]()