Te felgi kupiłem, kilka miesięcy temu. Jak do mnie dotarły to się okazało, że wszystkie są krzywe, ten rudy nalot to efekt jazdy bez klocków hamulcowych, opiłki aż się wtopiły w felgę. Generalnie je odesłałem i kupiłem od kolegi misia z forum telefony 17(bardzo polecam zakupy u niego).
Te felgi z ogłoszenia to w moim zdaniem aluminiowy złom.
Dodano po 7 minutes:
Panowie i Panie mam do was prośbę. Sezon zimowy powoli zbliża się wielkimi krokami, a moje felgi wymagają malowania. Mam dylemat na jaki kolor, srebrny ori, grafit czy czarny połysk? Skłaniam się ku czarnym i dlatego mam prośbę o zrobienie VT. Pomoże ktoś?
![]()
Ostatnio edytowane przez Woda83 ; 07-09-2014 o 17:26 Powód: Dodano
Moim skromnym zdaniem czarny nie będzie miał efektu dla tej karoserii. Ja dałbym grafit![]()
Woda83 dzięki za info, tym bardziej je sobie odpuszczam. Wg mnie czarne telefony nie będą pasować. Poza tym ja w ogóle nie lubię czarnych alu, więc może się nie znam![]()
-Skąd masz topór?
-Królowa elfów mi dała!
-Czad... a topór skąd masz?
Czy ktoś ma zdjęcie tych felg na 156 SW po lifcie????
![]()
Przed myciem fotka, teraz czekają na opony i kolejna wiosnę, bo na telefonach doczłapię się do jesieni. Ogólnie to mi chodzi o to czy dać krótsze sprężyny, bo zawias mam na B6, ale standardowe springi,pakiet AutoDS wizualnie obniży, ale dziura w nadkolu jaka będzie tego nie wiem, na telefonach jest taka
Zadek nabrał charakteru
![]()
Kylo jak zmienisz felgi na większe to i tak zmniejszysz profil względem telefonów i suma sumarum średnica koła i tak będzie podobna . Ładuj springi obniżające . Ja miałem -40mm i mi wysoko było ale nie będę oszukiwał ,że w niektórych rejonach naszego kraju na koleinach modliłem się o miske w 2,4 jtd . Ale jak założysz Sportpacka lub -30mm to będzie kompromis między komfortem i sportową charakterystyką zawieszenia . Gwint odpada chyba ,że lubisz betonowy zawias to wtedy masz już wogóle możliwosci szeroko pojęte![]()
Ja "smigam" 156 na zawiasie -40mm i 19" felunku i jak patrzę na inne to stoją jak "kozy". Nazar ma rację co do kolein i ogólnego stanu naszych drog, jednak po śląsku spokojnie daje radę, czasem 50km/h, :-P Jednak to auto jest do zapier... zasówania po autostradzie. Zastanawia mnie o ile pakiet DSa obniża samochod zarówno przód i tył, ponieważ może mieć to znaczenie przy doborze sprężyn.
Wysłane z mojego HTC Desire 500