,,Powinny wejść,, - ta odpowiedź nie motywuje do zakupu![]()
,,Powinny wejść,, - ta odpowiedź nie motywuje do zakupu![]()
,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]
No bo tak to nie działa, nawet jak komuś felga leży, to Tobie taka sama może ocierać, ze względu na np. inny model opony czy stan zawieszenia. Jeżeli to pomoże, to mam u siebie 18x8 z ET35 + 225/40R18 i jest w porządku. Tę różnicę o której pisałem możesz śmiało zniwelować dystansami, będą w razie czego na tyle cienkie, że nie ma problemów z geometrią (którą i tak będziesz musiał zrobić), jakimiś wymyślnymi śrubami czy osadzeniem felgi na piaście.
Ultraleggera to teraz biały kruk, wzór zdecydowanie robi robotę i moim zdaniem rozmiar jest na tyle bliski, że warto spróbować.
Gtv 2.0 TS '99 (2023-jest)
159 Ti 2.0 '09 (2023-jest)
156 2.0 TS '98 (2021-jest)
Gtv 2.0 TS '96 (2009-2016)
Kiedyś bawiłem się w gimpie
![]()
Udało mi się kupić wymarzone felgi, których od lat szukałem do 156 - mianowicie NOVITEC N8 18". Mam jednak trochę mieszane uczucia - myślałem, że efekt będzie lepszy - wydaje mi się, że do mojego koloru auta jaśniejsze felgi pasowałyby lepiej i szczelina pomiędzy nadkolem a oponą jest zbyt duża - niestety opony jakie się trafiły z felgami to 215/40/18 a powinno być wg mnie 225/40/18 ? No i pewnie wypadało by odrobinkę obniżyć auto... Co myślicie?
i jeszcze jedna sprawa - skąd dorwać dekielki Noviteca? - szukać gdzieś na zamówienie? A może ktoś jakimś cudem ktoś ma coś takiego do sprzedania?![]()
Ostatnio edytowane przez Maro1500 ; 19-10-2021 o 16:25
Szukałem na forum ale są różne opinie więc proszę o pomoc. Panowie mam felgi alfy szprychowe chyba speedline 7Jx17 et 40,5 czy opony 225/45/17 będą ocierać o zwrotnice z przodu? Czy ewentualnie zmieści się opona 215/50/17 bo 215/45 są trochę małe przy standardowym zawieszeniu? Ewentualnie jakie dystanse wejdą żeby nie przycierało o ranty?