[156] nakładki na pedały

• Autor wątku Autor wątku zari
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

zari

Nowy
niedawno pekła mi ta nakładka gumowa na pedale sprzęgła, zamówiłem nowe w aso no i dzisiaj odebrałem i zonk , nakładka na pedał sprzęgła pasuje i jest identyko z ta która jest w aucie, ale ta od pedału hamulca już nie ta co przyszła ma kształt prostokąta i jest zdecydowanie większa niż ta co jest w aucie (w aucie na pedale hamulca jest identyko jak na sprzęgle taka jajkowata) sprawdziłem w e- per na internecie po numerach i ta którą mi przysłali jest prawidłowa!! to ja juz nic nie rozumiem, czy jakas była wajcha zrobiona z tym pedałem czy jak ?? w załączniku sa pedały w mojej belli .

Ooo, widzę, że nakładka sprzęgła lubi pękać w tym miejscu, sam miałem ją pękniętą dokładnie w tym samym miejscu z tym, że wymieniłem je wszystkie na nakładki MOMO.

Trudno powiedzieć dlaczego przesłali ci jakąś prostokątną nakładkę, może błąd w numeracji? Powinieneś to wyjaśninić tam gdzie to zamówiłeś.

PS: nakładka na hamulec jest tylko z widoku z góry taka sama (jajkowata jak to określiłeś) jak ta ze sprzęgła. Nakładka na hamulec ma dodatkowo od strony pedału gazu dolaną taką ściankę (żebyś czuł gdzie masz pedał hamulca w razie awaryjnego hamowania).

nakładka na hamulec jest tylko z widoku z góry taka sama (jajkowata jak to określiłeś) jak ta ze sprzęgła. Nakładka na hamulec ma dodatkowo od strony pedału gazu dolaną taką ściankę (żebyś czuł gdzie masz pedał hamulca w razie awaryjnego hamowania).

dokładnie sie zgadza , ja zamówiłem też nakładki na sprzegło i hamulec.
na sprzęgło fajnie weszło, a z hamulcem miałem wrazenie jak opisujesz, nałożylem i sie z czasem ładnie ułozyło.

A ile kosztuja te nakladki w ASO ??

Gdzie kupic nakladki MOMO i czy na 100% beda pasowaly?

danloo23 napisał:
Gdzie kupic nakladki MOMO i czy na 100% beda pasowaly?

Nie ma dedykowanych nakładek MOMO do Alfy, jeśli o to ci chodzi, tylko uniwersalne dla których trzeba wiercić pedał. Znajdziesz je w każdym sklepie tuningowym albo na www.allegro.pl

W Alfie 156 o ile nie ma problemów z wierceniem pedału sprzęgła (stopka jest z plastiku) o tyle hamulec jest już metalowy a pedał gazu to tylko taki pręt na który nakłada się tą gumową nakładkę. W tym wypadku trzeba ją wiercić i zostawić pod nakładką ale w żadnym razie nie przeszkadza to w późniejszej jeździe.

Szef ja zaplacilem za nakladke na sprzęgło 18 zł a na hamulec 20 zł ale ta na hamulec nie pasuje, dzisiaj raz jeszcze pogrzebałem w e-per i jest 5 roznych nakladek na pedal hamulca z czego do tej alfy pasuje tylko jeden ( nr. 60227196) w aso zamowili mi zły dzisiaj tam bylem i juz czekam na ten dobry tylko cena tego dobrego to juz 45 zł !!

Też ostatnio zamawiałem nakładki. I tak ceny odpowiednio dla sprzęgła i hamulca to 49 i 46 zł.
Z założeniem w sumie nie było problemu, trzeba je trochę naciągnąć ale jak już wejdą to leżą idealnie.

haryz napisał:
Też ostatnio zamawiałem nakładki. I tak ceny odpowiednio dla sprzęgła i hamulca to 49 i 46 zł.
Z założeniem w sumie nie było problemu, trzeba je trochę naciągnąć ale jak już wejdą to leżą idealnie.

Dziś wymieniałem nakładki, cena w ASo to: hamulec-44,29, sprzęgło-14,08.

Dziś wymieniałem nakładki, cena w ASo to: hamulec-44,29, sprzęgło-14,08.

Także kupowałem w ASO, ale po zdecydowanie wyższych cenach, wydaje mi się, że ceny w każdym serwisie powinny być takie same albo przynajmniej podobne.
Albo po prostu miałeś więcej szczęścia :D

Amortyzatory
Powrót