E
error_89
Guest
Witam mam alfe 156 z 2002r po fl , silnik padł i chce go wymienić 1.8 T.S 140km, pytanie czy nie będzie problemu jak kupie TS 1.8 144km , czy będzie pasować?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Silniki są identyczne,więc nie ma mowy że coś nie będzie pasowało.Witam mam alfe 156 z 2002r po fl , silnik padł i chce go wymienić 1.8 T.S 140km, pytanie czy nie będzie problemu jak kupie TS 1.8 144km , czy będzie pasować?
Innej opcji nie ma., miał troszkę grzebania bo właśnie komputer ze starego musiał przełożyć,
Można.Nie ma żadnej zabawy.Czyli można założyć taki silnik do tej wersji? i na czym polega owa zabawa?![]()
Komputer musisz zostawić swój(CODE)czy komputer nie zgłupieje.
![]()
Tak.Ale silnik to nie kolektor wydechowy.To właśnie jest to dlaczego jest te -4 konie i gorszy przebieg momentu obrotowego-kolektor plus oprogramowanie.Jedno "ale" - wersja 1.8 144 KM to CF2 - inny wydech, brak stopni post-collector, czyli katalizatorów za kolektorem wydechowym, katalizator zintegrowany z tłumikiem środkowym, 1 sonda lambda - Euro2. 1.8 140 KM to CF3 (Euro3).
Tu masz obrazowo: http://www.catalogue.bosal.com/page...156&body=Saloon&cartype=1.8&fuel=B&Tyear=2000
Skoro zamieniasz na Euro2 to może ktoś odkupi katy zza kolektorowe oraz 2 sondy, które nie będą Ci potrzebne do CF2
A co było przyczyną awarii silnika, jaki przebieg (oryginalny)? Temat wałkowany od zarania forum... zastanów się czy nie remontować, zawsze będziesz wiedział co masz, a kupny... ryzyk fizyk... może przejeździć i 100 tyś km... a możesz i 10 tyś. km nie zrobić...
To w końcu komputer zostawiam czy przekładam??- - - Updated - - -
, miał troszkę grzebania bo właśnie komputer ze starego musiał przełożyć,
Innej opcji nie ma.
Komputer musisz zostawić swój(CODE)
Oczywiście zostawiasz.To w końcu komputer zostawiam czy przekładam??
A co do śmierci silnika to kupiłem już uszkodzony po otwarciu mechanik stwierdził że remont wyniesie ok 4-5 tys... a za auto dałem 3.5 tys.... także to byłby przerost formy nad treścią