• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

AR 156 2,5 ciężej odpala

• Autor wątku Autor wątku szulagw
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szulagw

Guest
Witam.Posiadam problem z alfą taki,że ostatnim czasem alfa w silniku 2,5 v6 24v odpala jak chce.
Raz zakręci pieknie od strzała i pali , a czasami za 2 lub 3 razem dopiero odpali.Rozrusznik cały czas kręci i bendiks nie fixuje.
Dodam iż świece nie były wymieniane długo oraz autko stało trochę czasu.
Odpalanie nie jest zależne od tego czy auto jest zimne czy ciepłe.Aku jest na full naładowane.Układ dolotowy (filtr,przepływka,rura do przepustnicy) szczelna.

Pozdrawiam

Dodam iż świece nie były wymieniane długo oraz autko stało trochę czasu.
Długo to znaczy ile?
Stało trochę czasu to ile?Dzień, miesiąc, rok, dekada, era?
Co zrobiłeś do tej pory tzn. co sprawdziłeś?

Stała około pół roku nie ruszana.
Nic na razie nie ruszałem,bo podejrzewam że to wina świec,ale chciałem poznać Waszą opinie.

A paliwo stare czy dolałeś nowego?

Dolałem nowego,też o tym pomyślałem,że może już straciło swoje wartości.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót