Infocenter nie wstaje rano

• Autor wątku Autor wątku godol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

godol

Nowy
Auto
Saab 900 LPT classic & BMW 318d F30
Zima nie służy moeje Alfie. Już kilka razy zdarzyło się że nie włącza się infocenter przy porannym rozruchu. Po kilku-kilkunastu minutach kiedy już jadę i robi się nieco cieplej pojawia CHECK-OK, poziom oleju itd. Zachowuje się tak jak bym dopiero wsadził kluczyk do stacyjki a ja już jadę przez dłuższy czas. Nie widziałem podobnego wpisu na forum. Co może być przyczyną takiego dziwnego zachowania Infocenter?

tak samo jest u mnie i w zeszłym roku było identycznie:)
gdzieś czytałem na forum że to normalne

W tej i poprzedniej alfie nie miałem żadnego problemu także nie wiem czy to jest normalne. Proponuję dogrzebać się do kostek od info, oczyścić i psiuknąć jakimś kontaktem. Ewentualnie gdzieś w infocenter jest "zimny lut".

Ostatnia edycja:
Masz na myśli Infocenter czy wyszukiwarkę :)?

U mnie wczoraj się pojawił ten sam problem. Najpierw niby wszystko ok, ale po chwili kiedy ponownie odpaliłem auto infocenter już zamarło. Wszystko oprócz tego działa normalnie...

to samo u mnie. I tak już 4 zimę. Temat kiedyś drążyłem i problem jest gdzieś w samym Info nie we wtyczce zasilającej. Jakiś kondensator nie trzyma na mrozie i dupa.

to samo u mnie. I tak już 4 zimę. Temat kiedyś drążyłem i problem jest gdzieś w samym Info nie we wtyczce zasilającej. Jakiś kondensator nie trzyma na mrozie i dupa.

u mnie tylko przy większych mrozach , ten bezużyteczny, nie potrafiący obliczyć spalania gadżet nie działa

Wyświetlacze tak mają na mrozie to po primo
następnie są tam kondensatory i po czasie też tak mają na mrozie i nie "jakieś" tylko elektrolityczne
mało prawdopodobne aby od mrozu była to wina styków

U mnie tylko raz poprzedniej zimy nie wstał rano wyświetlacz. Tej zimy przy -17 działał tylko powoli :)

u mnie też raz się zdarzyło. Było -10, chciałem 2x podrzać świece, za 1 ok, za 2 brak infocenter, alfa odpaliła, a infocenter włączyło sie po ok 2min.

u mnie też raz się zdarzyło. Było -10, chciałem 2x podrzać świece, za 1 ok, za 2 brak infocenter, alfa odpaliła, a infocenter włączyło sie po ok 2min.

mam identycznie gdy parkuje całą noc pod zakładem pracy -15 podgrzeje 2 razy infocenter budzi się po rozgrzaniu silnika
w zeszłym roku po wyjsciu z pracy -25 podgrzanie 3 razy,odpaliła a infocenter nie wstał w ogóle
postała alfka w garażu pare godzin,odpalam i znów działa:)

Pierwsze mrozy z nową/starą alfą i czas odkopać temat. Drugi dzień z rządu infocenter włącza się dopiero po przejechaniu ~6km - problem pojawił się wraz z pierwszym śniegiem. Niby mogę z tym żyć ale niesamowicie mnie to denerwuje. Czy ktoś rozwiązał ten problem? Ewentualnie może mnie naprowadzić abym nie błądził w weekend na mrozie rozbierając infocenter?

Infocenter ma zabezpieczenie i nie włączy się przy niskiej temp. Dopiero po rozgraniu. Wada ekranow ciekłokrystalicznych

Niska temperatura to ~0 deg C? W każdej 156 tak jest? Jeśli tam jest jakiś czujnik to ja się z nim chętnie zapoznam w weekend...

Tylko wymiana na nowszą wersję ekranu. Koszt ok 500 zł

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Mam auto z lipca 2005... Nie pomagacie, rozbiore i sprawdze w weekend.

Amortyzatory
Powrót