Infocenter to bubel, zarówno działanie jak i dokładność wskazańTradycyjnie po włosku zepsute
![]()
Infocenter to bubel, zarówno działanie jak i dokładność wskazańTradycyjnie po włosku zepsute
![]()
Części do AR i nie tylko. Na stronie tylko część asortymentu.
Rozrządy, hamulce, zawieszenie.
Zaktualizowane ceny i poszerzony asortyment:
www.a-moto.pl
u mnie juz przy 1st na plusie infocenter sie nie wlacza
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
Na to wychodzi, że u mnie jeszcze nigdy nie było takiego mrozu, żeby się Infocenter nie załączył... A stoi pod chmurką.
Problem z wyświetlaczem gasnącym na mrozie to wyschnięte kondensatory. Wystarczy je wymienić na nowe. Wartość kondensatorów to 100uf/25V, oryginalne kondensatory to smd w obudowie aluminiowej, można zastosować zwykłe elektrolityczne o podwyższonej temperaturze pracy do 105 stopni Celsiusza.Przed wymianą.pngPo wymianie.png
Dzisiaj zauwazylem ze po przekreceniu kluczyka i po zgasnieciu grzania swiec odpale to infocenter dziala,ale gdy cofne kluczyk i ponownie zagrzeje swiece to juz nie dziala,zaskakuje po 10 minutach jazdy. Na zewnatrz temperatura plus 6. Wiec to chyba nie od zimna.
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
Wyschnięte kondensatory nie trzymają swoich parametrów, to jest pojemności szczególnie w funkcji temperatury.
Jeśli pracują w układach przetwornic napięcia lub stabilizatorów zmiana pojemności może doprowadzić do tego że przetwornica nie ruszy. Często bywa tak że za pierwszym razem zgromadzony ładunek w wyschniętym kondensatorze jeszcze pozwoli wystartować przetwornicę i będzie działać do ponownego wyłączenia. Ja u siebie wymieniłem kondensatory i jest ok.
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Przeczytałeś temat w którym się wypowiadasz czy nabijasz sobie posty takimi bezwartościowymi komentarzami? zwłaszcza jeśli bezpośrednio przed Tobą wypowiedziała się jedyna kompetentna osoba w tej sprawie jasno podając co jest przyczyną.
Klepiąc takie posty utrudniasz życie ludziom, którzy w przyszłości będą chcieli wyszukać rozwiązanie swojego problemu. Za każdym razem jak czegoś tu szukam to muszę przebijać się przez strony z morzem takich "pomocnych" wpisów. Chyba nie muszę mówić jakie jest to irytujące.