Problem z radiem

wador

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD CF2
Witam mam nie orginalne radio JVC i mam problem z jego wyciągnieciem próbowałem kluczami do wyciągania radia tez JVC ale wiem że jest parę rodzai kluczy więc mam pytanko czy po zdjęciu nawiewu środkowego tego na podszybiu jestem wstanie dostać się do radia żeby go wypchnąć :)

na razie nie mam autka ale chodzi mi o to czy jak ściągnę środkowy nawiew2885025069.jpg to dostane się do radia żeby je wypchnąć bo potrzebuje naprawić podświetlenie w panelu regulacji klimatyzacji a bez wyciągnięcia radia się nie obejdzie

Ostatnia edycja:
na razie nie mam autka ale chodzi mi o to czy jak ściągnę środkowy nawiew to dostane się do radia żeby je wypchnąć bo potrzebuje naprawić podświetlenie w panelu regulacji klimatyzacji a bez wyciągnięcia radia się nie obejdzie

Tędy na pewno się nie dostaniesz tak, żeby radio wypchnąć, tam jest tunel/kanał powietrzny co kieruje powietrze do tego wylotu. Wypchnąć radio możesz spróbować demontując te welurowe nakładki na bokach tunelu środkowego ale będzie z tym bardzo ciężko, o ile będzie to w ogóle wykonalne, bo radio będzie trzymać półkieszeń i do póki nie zwolnisz ząbków to będzie ono siedziało sztywno uniemożliwając demontaż.

Pokaż zdjęcie frontu radia i może coś zaradzimy. Ja demontowałem oryginalne radio ze Skody wpychając w dziury na froncie radia cieniutkie gwózdki.

Wielkie dzięki za pomoc dorobiłem z ciękiej blachy i udało się ale strasznie ciężko szło ale wyciągnołem i naprawiłem podświetlenie regulacji nawiewu trochę jaśniej świeci bo wlutowywałem żaróweczkę ale świeci .

Amortyzatory
Powrót