[156] Zmiana języka w komputerze

• Autor wątku Autor wątku DDEvil
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DDEvil

Guest
No to moze sie najpierw przywitam jako nowy :DDD (w tym dziale oczywisie).
Na wstepie odrazu pisze ze szukalem i nie znalazlem albo szukalem niezbyt dokladnie ale coz czas nagli a nie mam go na tyle zeby szukac 4 godziny czy taki temat juz byl, mam nadzieje ze zostanie mi to wybaczone.

wiec.......

Zakupilem sobie ostatnimi czasy alfinke 156 Sportwagon z 2003 roku z komputerem i tymi innymi pierdolami i teraz mam taki glupie pytanie czy idzie w tym komputerze jakos zmienic jezyk czy nie czy poprostu sie bede musial dostosowac do tego jezyka ktory tam jest ?? z gory dziekuje za szybka odpowiedz i pozdrawiam.
<biabelwesoly>

wole angielski bo znam nie chwalac sie skromnie ale tego szfabskiego nie trawie
fotki beda jak juz podstawie autko bo narazie sie papiery tlumacza to wstawie fotki bo narazie to mam takie zrobione telefonem i w brzydka pogode a po co psuc efekt :D

A teraz mnie jeszcze napiszcie czy to sie zmienia w ustawieniach gdzies w tym kompie czy trzeba jakos bardziej kombinowac ??

Ustawiasz w kompie, pobaw sie chwile a szybko znajdziesz, jak dobrze pamietam jezyk jest juz w 1 menu

to jak juz go odbiore jak juz beda wszystkie papiorki to sie pobawie dzieki za info
pozdrawiam

sam szukalem bylem w Rzeszowie mialem jechac do Opola po auto ale klient je sprzedal pojechalem sobie na gielde do myslowic popatrzec czy sa jakies alfy na spzedzaz ale sie okazalo ze nie ma i w drodze powrotnej zajechalem sobie do gliwic gdzie rowniez nic nie bylo a pozniej jechalem do pyskowic i w pyskowicach w komisie stal sobie sportwagon ktoryz to zwrocil moja uwage podszedlem do niego sceptycznie bo z ceny wynikalo ze chyba nie ma silnika bo byla dziwnie niska ale postanowilem poogladac i po pomiarze grubosci lakieru okazalo sie ze byly malowane tylko tylnie drzwi ale bez szpachli i progi nie ruszone wiec stwierdzilem ze warto by go do aso zatargac na przeglad wiec tez to uczynilem koles mi zaladowal alfinke na lawete bo bez ubezpieczenia byla i pojechalismy do aso w aso sprawdzili stwierdzili ze autko ok ze fajnie zadbane ale trzeba bedzie ciut z nia porobic ale w zawieszeniu bo silnik ok, nastepnie podjechalismy do stacji diagnostycznej na trzepaczki itp i zrobic pierwszy przeglad w kraju i okazalo sie ze bedzie trzeba wymienic wachacze gorne i amortyzatory i autko bedzie gites (pomijam fakt wymiany rozrzadu olejow itp).

czyli miałeś podobną historię jak ja :) wszystko ok tylko zawieszenie było do roboty

dokladnie ale mysle ze do konca pazdziernika ja opicuje do nalezytego stanu

DDEvil napisał:
No to moze sie najpierw przywitam jako nowy (w tym dziale oczywisie).
no dzień dobry :) a foty to gdzie??
jak bedziesz miał pytania wal smiało, witamy w rodzinie 156 :)

Dobre pytanie bo właśnie miałem zadać takie samo :). Powiedzcie mi szanowi koledzy czy w Alfie GT jest ten sam komp?
Mam u siebie po niemiecku a nie trawie strasznie tego języka. Wszedłem w menu, znalazłem w opcjach zmianę języka, próbowałem zmienić na angielski i wtedy pojawia mi sie komunikat po niemiecku którego nie rozumiem (jest coś o navi i przycisku ESC) i język nadal pozostaje niemiecki. Jeśli ktoś mogłby pomóc to proszę o łopatologiczne wyjaśnienie jak to trzeba zrobić.

...ok, po kilku godzinach zmudnego przeczesywania setek tematów wiem już że posiadam navigację z systemem Connect Nav+ i do zmiany jezyka potrzebuje setup cd. Takze moje pytanie mozna uznac za nieaktualne :)

hmmm co do ceny to dosyc niska byla bo razem z przetlumaczeniem papierow itp 22500 ale wydalem prawie 500 zeby ja sprawdzic i tak jak juz pisalem do wymiany na juz wachacze gorne i za niedlugo amorki z przodu a tak pozatym wszystko ok.
Paweł156 napisał:
no dzień dobry a foty to gdzie??
spokojnie spokojnie narazie mam takie zrobione telefonem na szybko jak ja juz odbiore to umyje i zrobie fotki :) to wrzuce.
Konrado napisał:
DDevil ale powiedz cene pls Bo mysle nad czyms takim. To jest 2.4 zwykle czy multi jet??
A ja tam wiem wiem tyle ze 2,4 jtd 150 koni a o dokladnie to sie znawcow musisz pytac :)

Konrado napisał:
Kurde choruje na taka...
Na ktora ?? na tako co kupilem czy na 159 ?
bo ja to chetnie bym zamienil tego sportwagona na 166 ale po liftingu :mrgreen:
ale na to po liftingu mnie jeszcze nie stac :( ale moze kiedys :wink:

Amortyzatory
Powrót