Problem po wymianie termostatu

per2u

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1,8ts , 2003 po lifcie
Witam, Alfka nie lapala temp, wymienilem termostat, po wyjezdzie od mechanika zaczely sie falujace obroty przy dojezdzie do skrzyzowan. Podlaczylem autko pod fiatecuscan, wyswietlily sie 2 bledy:
-p0100 - air flow meter
-p0110- air temperature senor
Bledy wskazuja na przeplywomierz, czy moze on powodowac spadek obrotow przy redukcji biegow i dojezdzaniu na sprzegle do swiatel ? Wiem, ze tematow na temat falowania jest b.duzo, niestety nie mam czasu ich wszystkich przegladac,czytac, o 15 jade ponownie do mechanika, moze jakies porady na co zwrocic jego uwage ?

wtyczka podpięta? bo przy wymianie termostatu mógł ją wypiąć...

Podpieta, odpinalem i podpinalem dla pewnosci, bledy kasowalem, po odpaleniu " wchodza" od nowa.

Wróć do tego mechanika i niech naprawia uszkodzony przez niego przepływomierz.

Przeplywka, sprawdzone... jutro sprobuje przemyc, moze pomoze ... orientuje sie ktos ile za nowa ?

i nagle tak się samo porobiło po wymianie termostatu??
wątpię...

Niestety, ale na to wychodzi, bledy na kompie wskakuja po kasowaniu, wtyczka od przeplywki odpinana i podpinana na wlaczonym silniku, bledy wskakuja te same.

Raczej cale, jutro w garazu sprawdze raz jeszcze, rozkrece, przeczyszcze, zaszkodzic nie zaszkodzi a moze jeszcze troche pociagnie na obecnej.

błędy dotyczą przepływki i czyjnika temp. powietrza miałem identyczne błędy tylko o innych kodach w moim jtd gdy wymieniałem filtr powietrza i zapomniałem podłączyć przepływki, wTS jeden i drugi czujnik jest najprawdopodobniej w przepływce proponuję sprawdzenie kostki podłączonej do przepływki

Sprawdź czy przypadkiem przy montażu termostatu mechanik nie pozrzucał przewodów od dolotu powietrza (ta gruba karbowana rura) i czy przewody od podcisnienia nie są przerwane.
Zobacz wszystkie opaski na przewodach czy dobrze zacisniete

Amortyzatory
Powrót