Złamany kluczyk co zrobić ?

• Autor wątku Autor wątku damian2x
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

damian2x

Guest
Witam mam pytanie bo zlamal mi sie oryginalny kluczyk macie jakieś propozycje czym kleic lub co zrobic zeby nie bylo immo ostatnio dorobilem kluczyk wiec daje rady odpalac auto zastanawiam sie czy czasem tego nie uciac kolo plastika i przyspawac z nowego kluczyka bez immo w jakis sposob chyba ze mozna czyms sprawdzonym to skleic ciekly metal.Bo nie ma tragedii myslalem zeby czyms cyknac zeby spaw zrobic .

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk

Kolego marne szanse by kleić lub spawać,na pewno nie na dłuższą metę.

- - - Updated - - -

Chyba znów doróbka Cię ratuje!

co chcesz powiedziec przez dorobka znow cie ratuje? mysle sciac reszte z oryginalnego kluczyka do rownej krawedzi i cyknac spaw z wkladem kluczyka bez immo musze jakos to naprawic zeby szczytac immo i zrobic taki kluczyk z immo.Pewnie ze 150zł min trzeba dac

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk

Za kluczyk z immo u mnie chcieli ponad 300 zł.Musisz wydłubać immo i włożyć do drugiego pilota.Ja mam dwa kluczyki jedno immo więc pestkę przyczepiłem do stacyjki i nie mam obawy że zgubie kluczyk i mi nie odpali.Naszych aut nie kradną.

Za kluczyk z immo u mnie chcieli ponad 300 zł.Musisz wydłubać immo i włożyć do drugiego pilota.Ja mam dwa kluczyki jedno immo więc pestkę przyczepiłem do stacyjki i nie mam obawy że zgubie kluczyk i mi nie odpali.Naszych aut nie kradną.
Racja. U mnie w małej mieścinie koleś krzyknął 350zł za dorobienie kluczyka z immo. A pytałem z czystej ciekawości.

nie mam takiego typu kluczyka tylko coś ala do mieszkania nie z frezowanym srodkiem w kluczyku druga sprawa może macie gdzieś jakiś poradnik albo jakieś zdjęcia jak wyjąć tą pastylke immo? to dal bym ja na stałe do transpondera i po problemie z immo

Swoj stary kluczyk przymocuj na stałe do czytnika immo na tasme izolacyjna albo trytytke z niego bedzie czytac kod,a kluczem bez immo mozesz auto odpalac

Ostatnia edycja:
Właśnie tak mam zrobione tylko ja miałem pestkę wyjętą z pilota na taśmę izolacyjną przymocowaną do stacyjki pod obudową i tak jeżdżę ze 2 lata,teraz mam dwa kluczyki z pilotami bez immo,do tego dorobienie grota kosztowało tylko 30 zł.Weź jak kolega wyżej pisze przymocuj cały plastik kluczyka w okolicach stacyjki pod obudową żeby sczytywało immo i będziesz dorobionym kluczykiem odpalał bez problemów i tanio.

Amortyzatory
Powrót