• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Subwoofer bose

• Autor wątku Autor wątku wador
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

wador

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD CF2
Witam mam pytanko jak się demontuje boczek w bagażniku sw żeby zamontować subwoofer , i czy istnieje możliwość wymiany głośnika na inny lepszej jakości i jeszcze jedno pytanko czy 61757739_2_644x461_sprzedam-subwoofer-bose-do-alfy-156-zdjecia.jpg w bose jest wzmacniacz Dzięki :)

Na zdjęciu masz takie 4 czarne kropki. Odkręcasz te plastiki i zdejmujesz boczek. Głośnik jest 2ohmowy i bardzo ciężko dostać taki który zagra pod tym seryjnym wzmacniaczem. Jedynie zostaje regeneracja jeśli chcesz zostać przy fabrycznym wooferze. Wzmacniacz jest, zasila on nie tylko suba ale również wszystkie głośniki w drzwiach. Moc bardzo mała.

To co na focie, to nie Bose;) To sub z przedlifta, ma wbudowany wzmak tylko do tego głośnika. A bose ma wzmak na wierzchu , głośnik mniejszej średnicy i zasila resztę głośników.

To co na focie, to nie Bose;) To sub z przedlifta, ma wbudowany wzmak tylko do tego głośnika. A bose ma wzmak na wierzchu , głośnik mniejszej średnicy i zasila resztę głośników.

U mnie w przeglądarce jest tylko mała ikonka i nie mogę jej powiększyć. Co tam jest to nie wiem, wygląda tak samo jak bose bo został przebudowany w oryginalnej obudowie, a więc odkręca się go tak samo (tak jak napisałem) i przecież napisałem koledze że w oryginalnym Bose jest wzmacniacz jest ale zasila wszystkie głośniki. Po co to OT.

jak to jest taki subik jak ze zdjecia to bez problemu go rozbierasz i ja u siebie wymieniłem głośnik na basowy Lanzara 16cm i całkiem sympatycznie jest ;) nie jest to to samo co 30cm głośnika jak miałem poprzednio, ale przynajmniej miejsca nie zajmuje.

lanzar1.jpglanzar2.jpg
a ile ohmów to szczerze powiem, że nie wiem, ale raczej 4ohm. Na starym głośniku też nie było chyba opisane ile ohmów.

a który sub będzie lepszy do przeróbki na większy głośnik? Poliftowy czy przed liftowy? Oba mają te same mocowania do montażu?

Amortyzatory
Powrót