Jakie żarówki??!

• Autor wątku Autor wątku Junka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Junka

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 rocznik 2004
Witajcie, mam pytanie jakie żarówki do świateł mijania Alfy 156 po lifcie???

Instrukcja obsługi sie kłania ;) H7 oczywiście

Aaaa tam instrukcja;D Was mam :P Dziękuje;D

- - - Updated - - -

Mam jescze pytanie.. Czy moge w mojej Alfie miec w światłach pozycyjnych żarówki LED? Czy czasem nie bedzie wyskakiwał błąd?

nie bedzie bledu jeżeli będą to żarówki na szynie CAN BUS

To muszę zeszlifować bo w H6W będzie mi błąd wyskakiwał

Jeśli H6W to CAN BUS to nie będzie błędu.

To muszę zeszlifować bo w H6W będzie mi błąd wyskakiwał

Ja mam u siebie H6W (wyglądające jak te które pokazałeś w linku) i nic mi nie wyskakuje :) CAN BUS oczywiście ;)

DSC_0683.jpgDSC_0684.jpg

Zdjęcia poglądowe (jakość marna) ale coś widać :lol:

Ostatnia edycja:
Ja mam u siebie H6W (wyglądające jak te które pokazałeś w linku) i nic mi nie wyskakuje :) CAN BUS oczywiście ;)

Pokaż załącznik 85321Pokaż załącznik 85322

Zdjęcia poglądowe (jakość marna) ale coś widać :lol:

mam u siebie też ledówki na postojach i szukam jakiś H7 na mijania, żeby to razem ładnie wyglądało.
Obecnie mam zwykłe H7 i jest troszku lipa przy właczonych światłach... postojowe dają lekko niebieskawe światło, mijania podchodzą już pod blady żółty...

masz u siebie założone zwykłe h7 czy jakieś "niebieskawe" np. osram cool blue intense ?

pozdrawiam,
Adam

Ostatnia edycja:
ja mam założone osram cool blue hyper white świecą bardzo fajnie na biało

mam u siebie też ledówki na postojach i szukam jakiś H7 na mijania, żeby to razem ładnie wyglądało.
Obecnie mam zwykłe H7 i jest troszku lipa przy właczonych światłach... postojowe dają lekko niebieskawe światło, mijania podchodzą już pod blady żółty...

masz u siebie założone zwykłe h7 czy jakieś "niebieskawe" np. osram cool blue intense ?

pozdrawiam,
Adam

Obecnie mam zwykłe, bo byłem zmuszony do wymiany (przepaliły się i miałem "zwykłe", to założyłem), ale muszę przyznać że też mi się to nie widzi ;) Może po wypłacie kupię jakieś typu "white". Słyszałem że Tungsram'a dobrze świecą i są tańsze od Osram i Philips ;)

no te x-treme vision podobno bajka. Tylko na allegro słyszałem, że 90% to podróby :/ Bo tanie te żarówki nie są.

No tanie nie są ja dałam prawie 100zł ale wiem że są w 100% oryginalne made in germany. Mam je już założone co prawda nie mają jakiegoś "białego" światła, ale na pewno są dużo, dużo jaśniejsze od normalnych (mi szczerze chodziło o to żebym lepiej droge widziała niż żeby auto tylko ładniej wyglądało) nie jechałam jeszcze po zmroku, ale w dzień widac że są mocniejsze jak się na nie patrzy. Ciekawe jak długo będą służyły...

- - - Updated - - -

Mam jeszcze całkiem inne pytanie. Od jakiegoś czasu osłona (plastik spod dołu auta "przód") strasznie się obluzował... i teraz kiedy jest więcej śniegu lub nie równa droga trze mi o asfalt! Co z tym zrobić?

Od jakiegoś czasu osłona (plastik spod dołu auta "przód") strasznie się obluzował... i teraz kiedy jest więcej śniegu lub nie równa droga trze mi o asfalt! Co z tym zrobić?
Kupić nową albo za pomocą opasek kablowych (popularne trytytki) połapać i podnieś.
Ja tak zrobiłem przy poprzedniej wymianie oleju .
Miało być na chwile a jest już prawie rok.

Kupić nową albo za pomocą opasek kablowych (popularne trytytki) połapać i podnieś.
Ja tak zrobiłem przy poprzedniej wymianie oleju .
Miało być na chwile a jest już prawie rok

Ja u siebie mam takie rozwiązanie ale w tylnej części osłony ;) Też daje radę :D

Dzięki za odp. Moja jest już chyba w takim stanie że musze raczej kupić nową...

Amortyzatory
Powrót