• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Sączący się olej , pęknięta rurka , co to jest ??

riflewod

Nowy
Auto
Pussywagon 156 1.9 JTD
Witam,

Przy wymianie termostatu zauważyłem że wszystko jest uświnione z oleju przy dolocie patrze a tu z o takiej rurki sączy się olej ktoś prowizorycznie owinoł to taśmą , możecie mi powiedzieć co to za rurka i gdzie ją mogę kupić ??

Z góry dziękuję

CAM00451.jpg

A możesz mi kolego powiedzieć co w tym wypadku zrobić bo szukałem i nie umiem znaleźć tego węża , chyba tylko jakaś rzeźba zostaje rozumiem że cały ten układ co jest na zdjęciu służy smarowaniu silnika ??

Ostatnia edycja:
Na złomie pracuje to sobie coś dopasuje :) dzięki za pomoc , od razu sobie wyczyszczę to calutki bo dużo oleju tam jest i cały dolot z kolektorem

Amortyzatory
Powrót