Dyskoteka w okolicach koła

hevea

Nowy
Auto
156 Sportwagon 85KW 2003 r.
...i nie chodzi mi o zabawę wiejską pod Kołem w Wielkopolsce... tylko o dziwne dźwięki dochodzące z okolic koła prawo/przód. Tak około 60-70km/h słyszę buczenie nasilające się ze zwiększaniem prędkości i od czasu do czasu dochodzi jeszcze jakby gwizdek sędziego. Całość zanika na moment podczas lekkiego ruchu kierownicą np na łuku. Myślałem o łożysku - ale nie mam doświadczenia. Ktoś podsunie jakiś pomysl?

klocki hamulcowe w prowadnicach jarzma. klocek nie odbija, bo rdza stawia opór

już jutro popołudniu zdejmujemy koło i sie zobaczy, dam znać dla potomności. ... a spalanie z takim samym silnikiem mam nawet 6,0 l/100 ;-)

Po opisie też bym się skłaniał do rozpatrzenia podejrzeń przedmówców.

.i nie chodzi mi o zabawę wiejską pod Kołem w Wielkopolsce... tylko o dziwne dźwięki dochodzące z okolic koła prawo/przód. Tak około 60-70km/h słyszę buczenie nasilające się ze zwiększaniem prędkości i od czasu do czasu dochodzi jeszcze jakby gwizdek sędziego.
, może jeździsz koło stadionu Lecha:)
sprawdź przy okazji łożysko

informacja dla potomności - buczenie i gwizdanie jak w opisie post # 1 w moim przypadku było spowodowane dość obfitą korozją w prowadnicach, klocek tak się blokował, że koło stawało dęba. Łożysko ok - więc to nowe, kupione wraca do sklepu, tyle, że tarcza do wymiany przy nastepnej zmianie okładzin ;-(

Amortyzatory
Powrót