alfa 156 2000r 2.5v6 problem ze spalaniem

• Autor wątku Autor wątku cabrio841
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cabrio841

Guest
witam posiadamalfe 2.5v6 i mam probblem z spalanie ina gaze auto chodzi jakby nie na wszystkich garach bylem na komp. i wyszla sonda zostala wymieniona i to samo spalanie zroslo bardzo na gazie to 30 litr na 100km. na benzynie nie wiem bo tylko odpalam i od temp sie przelancza gaz sekwencja pomocy bo to mnie wykonczy finansowo te spalanie czuje sie jakbym jezdzil 8litrow tylko brak tej mocy ,na benzynie nie wkreca sie do konca

Kolego sprawdz ile mniej wiecej pali na benzynie, bo te 30 litrow i brak mocy to moze byc kwestia regulacji gazu.

kolego nie napewno bo auto nie chce chodzic dobrze na gazie chodzi jak ciagnik na benzynie tez nie chodzi tak jak powinna wiec to nie gaz spalanie gazu ok 30litr

Ostatnia edycja:
Wtryski leją, reduktor padł i puszcza ciśnienie w atmosferę, albo do kolektora. Albo cenralka padła. Nie jeździj na gazie, pojedź do zakładu to nie salon wróżb.

bylem na komp i tylko sonda zostala wymieniona wtryski sa ok bo na benzynie chodzi ok tylko chleje jakas przyczyna lezy chyba w czujnikach a gaz to chyba nic niema do wtryskow ,padlo jakies ustrojstwo ktore jest winne za gaz i benzyne jest cos takiego

kolego nie napewno bo auto nie chce chodzic dobrze na gazie chodzi jak ciagnik na benzynie tez nie chodzi tak jak powinna wiec to nie gaz spalanie gazu ok 30litr

Tutaj kolego piszesz że chodzi na benzynie jak ciągnik.

bylem na komp i tylko sonda zostala wymieniona wtryski sa ok bo na benzynie chodzi ok tylko chleje jakas przyczyna lezy chyba w czujnikach a gaz to chyba nic niema do wtryskow ,padlo jakies ustrojstwo ktore jest winne za gaz i benzyne jest cos takiego

Tutaj że chodzi na tej benzynie okey tylko że chleje. Z taką mataniną to nikt Ci chyba nic nie powie tutaj. ;D

Ja jednak na Twoim miejscu przejechałbym sie do porządnego speca a nie jakiegoś "dłubka".

kolego na benzynie chodzi troszke lepiej ale jast zle dzis dajac gazu zaczol nawet strzelac i nie ma mocy za bardzo wiec wiem ze to napewno jakis czujnik lub jakas glupota mam pytanie ile sond i gdzie one sa podlaczone na gazie jest zle chodzi jakby nie na wszystkie swiece palil co moze byc winne duzym spalanie i zlym chodzeniem silnika pomozcie

Moim zdaniem przepływomierz warto sprawdzić

swiece wymienione na platyny

- - - Updated - - -

kolego jak sprawdzic przeplywke czy jest ok bylem na komp. to wykryli mi sonda ile sond ma ten silnik i gdzie sa zamontowane i podlaczone

- - - Updated - - -

pytanie czy przeplywka ma jakas role zwiazana z wiekszym spalaniem i praca silnika a zwlaszcza na gazie

swiece wymienione na platyny

- - - Updated - - -

kolego jak sprawdzic przeplywke czy jest ok bylem na komp. to wykryli mi sonda ile sond ma ten silnik i gdzie sa zamontowane i podlaczone

- - - Updated - - -

pytanie czy przeplywka ma jakas role zwiazana z wiekszym spalaniem i praca silnika a zwlaszcza na gazie

Skoro świece wymienione to sprawdź cewki. Który to rok alfy bo w cf3 każdy błąd wypadających zapłonów sie zapisuje i sond jest 4:D
Przepływkę sprawdź na rozgrzanym silniku gaz w podłogę do odcięcia i odczytaj wartości a najlepiej zrób logi podczas jazdy i wstaw tutaj może ktoś zerknie.

to jest 2000 r bylem znow na komp i sonda walnieta druga używana kupiona z allegro
czy mozna sprawdzic jakos sonde czy jest ok domowym sposobem
swiece i cewki ok przeplywka ok jak sprawdzic ta sonde

- - - Updated - - -

to jest 2000 r bylem znow na komp i sonda walnieta druga używana kupiona z allegro
czy mozna sprawdzic jakos sonde czy jest ok domowym sposobem
swiece i cewki ok przeplywka ok jak sprawdzic ta sonde

Nie kupuj używki kup ori Boscha dedykowaną do twojego auta a żeby sprawdzić sondę to podłącz pod kompa i zrób logi.

Jesli masz CF2 czyli na jednej sondzie, to mozesz ja odpiac i pojezdzic jakis czas bez, wtyczka jest na scianie grodziowej pod plastikiem z logiem AR.

Amortyzatory
Powrót