Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: Wycieraczki z Passata- tylko jakie

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie Wycieraczki z Passata- tylko jakie

Witam
    Wiem że już było, ale szukam i nic znaleźć nie mogę, mianowicie naszło mnie na wymianę ramion wycieraczek na te od Passata, wszystko pięknie, mam podane numery ramion
    prawe- 3B1 955 409 C
    lewe - 3B1 955 410 C

I ma to wyglądać tak
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Aero-Twin.jpg
Wyświetleń:	1646
Rozmiar:	52.8 KB
ID:	87456

I teraz mój problem jak widać maja iść tu wycieraczki Valeo z serii R, takie jak do 159, ale jak szukam takich ramion to wyskakują mi takie jak z tej aukcji
    http://allegro.pl/ramie-wycieraczki-...031651140.html
    Numer ten sam, ale kształt mocowania i całego ramienia jest inny- o co chodzi????????
    Ma ktoś jakiś namiar na takie ramiona jak na zdjęciu
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 01-03-2013 o 13:39

Użytkownik Maniak resoraków Avatar matezoma
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    166 3.2

Domyślnie

Ja mam u siebie takie jak na zdjęciu. Wejdz w profil o mnie i poczytaj, ktoś już mnie kiedyś pytał co i jak z wycieraczkami. http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...156_jts-5.html

Użytkownik Alfa i Omega Avatar PHOENIX
    Mieszka w
    Podolsze, Poland
    Auto
    BRERA 2,4 JTDm 2008 ; 156 Sportwagon 1,9 JTD 2004r. + 147 1,6 TS 2001 r była

Domyślnie

kolego z Alfy wieśwagena nam tu nie rób .
    jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego

"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."

Il mio terzo amore Alfa Romeo

Mieszka w
    Podlasie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał PHOENIX Zobacz post
    kolego z Alfy wieśwagena nam tu nie rób .
    Masz rację, po co mieć wycieraczki które w 50% lepiej są dociskane, jak można udawać ze lepiej się nie da
    Tylko co Alfa zrobiła w 159, zwieśniaczyła go takimi ramionami standardowo, radzę dać temat na forum 159, żeby zmieniali ramiona na rdzennie włoskie od 156
    Dobiję cie, niedługo wylatuje grill ze znaczkiem Alfy i wskoczy taki bez- zapewne podświadomie wstydzę się marki, choć sam sobie z tego nie zdaję sprawy
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 01-03-2013 o 19:49

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał matezoma Zobacz post
    Ja mam u siebie takie jak na zdjęciu. Wejdz w profil o mnie i poczytaj, ktoś już mnie kiedyś pytał co i jak z wycieraczkami. http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...156_jts-5.html
    heheh no ja cie pytałem . Mam z Passata B5 i spisują się świetnie . Zwłaszcza ,że za nie dałem 56 pln komplet nowych a nie 240pln jak za komplet do Alfy . Sorry dla kolegi przeciwnika "wieśwagenów" ale auto ma 12 lat a nie salon i nie mam zamiaru ładować bezsensownie 5 razy większej kwoty bo taka polityka producentów częsci żeby żerować na posiadaczach Alfy . Taka anegdota . Idziesz do sklepu i pytasz : Czy są dywaniki do ALfy?? Na to sprzedawca - Tak , za 150pln . Ja- A te do Golfa?? Sprzedawca - 100pln . Ja - Czym się różnią ?? Producent?? Materiał?? Sprzedawca- Nie panie , oba wyroby chińskie . Ja- To skąd ta róznica?? Sprzedawca - Bo do VW się sprzedają a te do Alfy się kurzą . ( To tak samo jak ze sklepikami i marketami - jak czegoś idzie dużo to jest tanio . Więc zacznijcie kupować ludzie masowo ALfy to wkońcu częsci stanieją )

- - - Updated - - -

Ps . Fakt że ramiona mają trochę inną budowe i od kierowcy jest troszke dłuższe ale to nie problem . Oczywiscie ja też nie namawiam nikogo . Na allegro jeden gosciu ma wspomniane nowe alfowskie za 240pln . Ja kupiłem bo lakier się łuszczył , a po wyszlifowaniu starych i psiknięciu sprajem zimy nie przetrwały .

- - - Updated - - -

Tu masz link do tematu z linkami do aukcji ,na której ja kupiłem . Jak już nie będzie aktualna to bez problemu znajdziesz inne .
    Ps. Niewiem jak u innych bo ja miałem wczesniej założone pióra slim'y i dziwne jakieś bo równej długości ( a zazwyczaj pasażera jest krótsza ) i przez to ,że ramie od kierowcy w tych vagenowskich jest tyci dłuższe to mi nachodzi jedno na drugie ale chwilowo ustawiłem poprostu jedno wyżej i luz . Jak na wiosne założę nówki to pomierze oryginały i najwyżej dobierze się krótszą ( jak będzie koniecznosc )

Użytkownik Alfa i Omega Avatar PHOENIX
    Mieszka w
    Podolsze, Poland
    Auto
    BRERA 2,4 JTDm 2008 ; 156 Sportwagon 1,9 JTD 2004r. + 147 1,6 TS 2001 r była

Domyślnie

ja swoje ramiona mam oryginalne w obu bellach , i ważniejsza kwestia są dobre wycieraczki niż patenty z dociskiem do szyby , w obu mam założone pióra Bosch , tylko piora zakładałem do oryginalnych wycieraczek , i nie wiem co bym miał poprawić , zbierają wodę super zarówno na postoju jak i przy sporych prędkościach , wiec dokładanie czegokolwiek z VW do Alfy jest bynajmniej bezsensowne , nic nie mam do grila bez znaczka bo to dalej Alfa ale w mieszance z VW to raczej juz nie . ale z 2 strony każdy robi z autkiem co chce , niech ci służy jak najdłużej i chyba Cie zmarwie jakoś to przeżyję .
    jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego

"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."

Il mio terzo amore Alfa Romeo

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Koledzy a jaki jest łączny koszt wszystkiego do zrobienia tego co na foto,czyli ramiona plus wycieraczki?

Mieszka w
    Podlasie
    Auto

Domyślnie

Przewaliłem całe Allegro, znalazłem takie ramiona 3 prawe i ani jednego lewego (Passat B5 FL wchodzi w grę, skoda Superb i może jakieś toledo albo A4), ceny 40+ za sztukę jak na razie. W Serwisie skody będę we wtorek, bo podobno ceny nowych to 65 za sztukę u nich. Szczerze za takim setupem również kwestia finansowa przemawia, bo koszt Boshowskich to było coś około 140 zyli za same wycieraczki, tu wstawiam Valeo za 80 zyli dedykowane do 159 + ramiona nowiutkie i mam lekko ponad 200 zyli i łep mnie nie boli
    Co do wycieraczek mam Bosh Aero Twin albo coś takiego- kosztowały od cholery, a kupiłem je bo były tu polecane (zawsze wsadzałem Valeo) i jak dla mnie prawa dupnie zbiera przy małych prędkościach, przy dużych wycieraczek włączać nie trzeba bo samo spływa

Użytkownik Maniak resoraków Avatar matezoma
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    166 3.2

Domyślnie

Ja akurat zakładając ramiona od b5 fl kierowałem się tylko tym, że lepiej wyglądają Są płaskie, nie wystają tak mocno i nie rzucają się w oczy. Zbierają tak samo jak oryginały a cena niższa przy okazji.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar FacesOfDeath
    Mieszka w
    podlaskie
    Auto
    AR 156 1.6 T.SPARK 1998 r

Domyślnie

Kazde auto ma swoje lepsze i gorsze strony. tez mysle nad wymianą ramion bo te rdzewieją, co rok musze je malowac. Spryski mam od C3 cytryny i spiszuja sie o wiele lepiej niz alfowskie