Naprowadźcie mnie...

• Autor wątku Autor wątku LukiPuki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

LukiPuki

Guest
Witam jak w temacie, proszę o małą podpowiedź,.. Niedawno miałem awarię zaworów(pisałem tu o tym), jeden z nich się ulotnił w połowie.
Auto już naprawione, na początku zaraz po naprawie paliła mi się kontrolka wtrysków. Potem zgasła i przez dwa tydnie nic. Teraz znowu się zapaliła i już nie gaśnie, auto jeździ normalnie, odpala, moc też ma oki tylkoi ta jeb... kontrolka. Co może być powodem jej palenia się. Chciałbym abyście mi coś podpowiedzieli co to może oznaczać tak żeby koleś w serwisie mi kitu nie żenił. Nie mieszkam w Polsce i trochę ciężko słucha się mechanikowych wywodów technicznych. Może też mieliście taki problem, co u Was oznaczała ta lampka?

Pozdrawiam.

Po podlaczeniu pod kompa powinno wyjsc o co chodzi
Tak wiem o tym, tylko nie chcę żeby mi coś niestworzonego cisną, zaraz po naprawie auto było pod kompem i wyszło że jest coś nie tak z lambdą, czy zatem możliwe jest że to ona własnie zdechła i dlatego świeci, czy w związku z tym spalanie by nie podskoczyło, czy sama wymiana wystarczy???

- - - Updated - - -

Tak wiem o tym, tylko nie chcę żeby mi coś niestworzonego cisną, zaraz po naprawie auto było pod kompem i wyszło że jest coś nie tak z lambdą, czy zatem możliwe jest że to ona własnie zdechła i dlatego świeci, czy w związku z tym spalanie by nie podskoczyło, czy sama wymiana wystarczy???

Już nie aktualne, przeszukałem forum i znalazłem to co mnie interesowało

stary,musisz się troche uzbroić w spokój bo akurat check palić może się z wielu przyczyn.Zacznij od podstawowego podłącznia w celu odczytu kodu obd oraz ewentualnych odczytu parametrów czujników takich jak sonda.Jeżeli rozrząd jest ok to coś z osprzętu

napisz co to było
prawdopodobnie podczas wymiany zaworów uszkodzony został FASE SENSOR tzn. czujnik rozrządu, i tak się zastanawiam wymieniać czy nie,, auto jeździ normalnie pali normalnie, więc chyba tak zostanie puki co.

Ale czujnik połozenia wałka rozrządu kole wydechowym czy moze elektrozawor wariatora?
kod bledu dostałes?bo jesli czujnik walka wyswietla to równie dobrze moze byc przestawiony rozrząd bo skladajacy nie zastosowal blokad i niestety nie trafil po flamastrach

Amortyzatory
Powrót