mocowanie lampy przedniej

szefo79

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 SW 2,4 Jtdm 175 KM
Witam
Moze wie ktos z Was , gdzie dostane spinke mocujace przedni reflektor.Lampa jest mocowana na dwie śruby na górze i u dołu oraz posiada metalowy grzybek który wchodzi właśnie w tą spinke (gniazdo plastikowe zabezpieczone dodatkowo blaszka).
I tego elementu szukam
Może posiadacie jakies namiary na taka pierdolkę lub znacie konkretna nazwe lub posiadacie schemat z zaznaczona ta spinka.
pozdrawiam

Wiem z własnego doświadczenia że takie różne duperelki najłatwiej dostać w ASO.
A czasami tylko tam jest szansa.

Zerknij do epera. Ja w zeszłym roku kupowałem. Chyba 2.50 za sztuke.

Edit:
Nr 2
spinka/płytka mocująca

O to chodzi?

Wysyłane z mojego LG-P970 za pomocą Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
Ja kupiłem w motoryzacyjnym za parę zł.

tak to jest to płytka mocujaca nr 2
dzieki za pomoc

Nie kupuj oryginalnej spinki z Alfy, bo jest bardzo droga. Ja jestm świerzo po wymianie lamp. Kupiłem eksperymentalnie spinki w ASO (bardzo podobne, a dużo tańsze) z Fiata, a nie z Alfy i pasują w 100%. Troszkę inne są, ale można śmiało kupować i do tego mają je na miejscu, bo do Alfy raczej nie.

Jak dla Ciebie 2.50 to dużo... toja nie wiem

Pytanie trochę z innej beczki. W 156fl parują wam lampy? Bo nie wiem czy to olać czy coś zacząć działać.( wiem, że w pasatach same z siebie parują...)

Ja mam seryjne i lewa lampa mi paruje... w poprzednim aucie parowały mi lampy, ale to było normalnie nie wiem jak tu:)

Proponuję Ci je rozebrać. Banalna sprawa, ale trochę żmudna - opalarka, ew. piekarnik (ale tego 2. nie próbowalem) i możesz je odnowić - przy okazji zrobić GTA look jeśli chcesz. Potem wystarczy porządnym klejem i DOKŁADNIE skleić. Nie powinny parować.

Mi powiedzieli w ASO, że te do Alfy po 13zł i muszą je sprowadzać. Po 2.50 są te z Fiata. Widocznie to te :)

Jutro podjade z czystej ciekawosci do ASO :)
Co do parowania.. nieszczelne to parują :)

Można jeszcze spróbować wymienić uszczelki na pokrywach od wymiany żarówek. Po tylu latach mogły się skończyć.

Od tego zacznę. Całej lampy nie będę rozbierał bo to już za dużo zachodu jak na taką pierdółkę. Jak to nic nie pomoże to niech sobie paruje...:)

Amortyzatory
Powrót