Nakładki na progi

rooney

Nowy
Auto
156, 1.8 TS
Witam, mam AR 156 bez elementów sportpack, lecz ktoś zrobił jej krzywdę i progi pomalował barankiem, jeszcze w dodatku nie identycznym kolorem. Mam takie pytanie jakbym kupił nakladki od sportpack, czy jest wielki problem z ich montażem ? Czy można je potem bezproblemowo zdemontować ? Jeśli ktoś ma namiary na kogoś kto ma do sprzedania, to proszę o kontakt.

Te progi mam przyklejone na klej do szyb i trzymaja sie super. Polecam klej.

są jeszcze zaczepy-kołki na kórych je montujesz

W większości przypadków ludzie polecają właśnie i klej do szyb (o czym napisał SCHNNAZZI) i kołki, o których pisał zieloo007.

Z montażem problemu nie ma. Ściągaj i zakładaj 'nowe' :)

Powodzenia ! :)

Jeśli sportpack zakładać to od dołu i tak kołki (są takie koszulki a każda alfa ma już te otwory w progu). Z boku do progu to już kwestia wyboru. Kołki trzeba dobrze wymierzyć i wiercić 7 otworów w progu. Jak na klej do szyb, w przypadku konieczności zdjęcia problem. Jeśli dawać na taśmę dwustronną to tylko 3M.

Tutaj masz dwa linki do producenta spinek i kołków. Po kodzie znajdziesz też takie na allegro.

do progu z boku (w sporpacku są gniazda na ten kołek) http://www.romix.pl/towar_pokaz/153

koszulki do spodniej części progu http://www.romix.pl/towar_pokaz/223 no i potem wiadomo jakiś wkręt z castoramy...

dobrze odtuscic [rzed klejeniem
Zależy czy montujesz na kołki czy kleisz klejem do szyb.
Jak na kołki, to nie ma problemu.

Jak na klej to odtłuścić, posmarować, przytrzymać i puścić, niech klej 3-5 minut poleży a następnie przycisnąć. Najlepiej zostawić na całą noc tak conajmniej 12 godzin. Ja zastosowałem blokady w postaci paczek z kafelkami. Oparłem o listwy, a te ładnie się związały się z progami. Po 12 godzinach możnabyło śmiało jeździć.

Te progi podejdą do 156 po FL?
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-progi-spoilery-progowe-tfb-tuning-i3088501625.html

Od razu napiszę dlaczego nie sportpack:), ponieważ sportpack nie zakrywa progu od samego początku do samego końca.(A szkoda bo ładniejsze)
Są jeszcze jakieś nakładki co zakryją całe progi od początku do końca?( Prosił bym zdjęcia jak ktoś ma. :D)
Tak te podejda, ja je mam, a AR po FL niczym się nie różni od AR przed FL jeśli chodzi o progi czy ich długość...

A jaką odległość pozostawiaja te sportpack ?
Koledze chodzi o te ok 2-3 milimetry progu, ktore są widoczne, gdy jest zamontowana nakładka. Wtedy jest ta minimalna przerwa między nakładką a np: drzwiami.

Koledze chodzi o te ok 2-3 milimetry progu, ktore są widoczne, gdy jest zamontowana nakładka. Wtedy jest ta minimalna przerwa między nakładką a np: drzwiami.
Nie. :)Chodzi mi o tą przerwe :
DSC_0840.jpg DSC_0841.jpg
(przepraszam za jakość zdjęć. Auto jest fest brudne...)

Te nakładki co ty masz zakrywają tą przerwę? Bo jeżeli nie to będę szukał sportpacka...
Jakbyś mógł zrobić takie same zdjęcie jak to u Ciebie wygląda:D. Byłbym wdzięczny...

Oczywiscie, zakrywają całość i przód i tył elegancko...
Jak będziesz miał czas podeślij zdjęcie tych miejsc. Chciałbym zobaczyć jak to dokładnie wygląda bo na aukcjach są tylko pokazane całe progi, a mnie interesuje właśnie to jedno miejsce. ( początek i zakończenie progu):)

Ja kleiłem na klej do szyb(+wkręty po bokach),podróbki gta ,po lekkim doszlifowaniu pasowały idealnieIMG_0123.jpg do tej pory się trzymają:)

adalberto, daj proszę więcej zdjęć auta jeżeli możesz. Noszę się zamiarem kupna właśnie takich progów jak Ty masz, ale ciężko w sieci o zdjecia :)

Jak będziesz miał czas podeślij zdjęcie tych miejsc. Chciałbym zobaczyć jak to dokładnie wygląda bo na aukcjach są tylko pokazane całe progi, a mnie interesuje właśnie to jedno miejsce. ( początek i zakończenie progu)
Jasne, nie ma sprawy, podesle fotki

A jeszcze jedno pytanie mam... czy nakladki oryginalen sportpack są na wysokość pod same drzwi ? Licząc od dolu progu pod drzwi czy są mniejsze ? Jeśli ktoś ma takie na samochodzie prosiłbym o fotkę z bliska.

Amortyzatory
Powrót