whoocash1984
Nowy
Mam pytanie....moje lampy już słabo świecą nocą, oraz na lampach schodzi taka warstwa jakby folia, osłona, nie wiem co to...coś jakby sie łuszczyło?? da coś sie zrobić z tym, czy nówki kupić?? bo myśle o regeneracji ale nie wiem...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Siema, mi też taka jakby folia schodziła z lamp, któregoś razu byłem na myjni i kiedy lampy dostały z karchera to folia zeszła całkiem. Ale u mnie nie świecą z tego powodu słabiej. No i ja z nimi nic nie robiłem, żadnej polerki czy tego typu rzeczy.Mam pytanie....moje lampy już słabo świecą nocą, oraz na lampach schodzi taka warstwa jakby folia, osłona, nie wiem co to...coś jakby sie łuszczyło?? da coś sie zrobić z tym, czy nówki kupić?? bo myśle o regeneracji ale nie wiem...
Możesz też przerobić na soczewki- sprawdź mój temat, pozdrawiam.Mam pytanie....moje lampy już słabo świecą nocą, oraz na lampach schodzi taka warstwa jakby folia, osłona, nie wiem co to...coś jakby sie łuszczyło?? da coś sie zrobić z tym, czy nówki kupić?? bo myśle o regeneracji ale nie wiem...
Mam pytanie....moje lampy już słabo świecą nocą, oraz na lampach schodzi taka warstwa jakby folia, osłona, nie wiem co to...coś jakby sie łuszczyło?? da coś sie zrobić z tym, czy nówki kupić?? bo myśle o regeneracji ale nie wiem...
W 75% przyczyną słabej jakości oświetlenia jest wypalony odbłyśnik reflektora co trapi model 156.
Rozwiązaniem jest oddanie odbłyśnika do regeneracji co ja też uczyniłem i jestem z efektu zadowolony nawet bardzo albo świetne lampki robi kolega Proxim@AR dla lubiących Xenon etc
- - - Updated - - -
http://www.regeneracja-reflektorow.pl/?idz=kontakt
swoje lampy robiłem u tego gościa
Te lampy tak mają. Po czasie schodzi folia. Mozesz regenerowac lub kupić u kolegi Proxim-aPanowie z ta "folia" z tych lamp która schodzi to ona jest tak w oryginale czy są to lampy po regeneracji? Pytam bo u mnie też się łuszczy

Kurde a mi lampy regularnie paraują jak nie jedna to druga:/ przeważnie po wizycie na myjni, pewnie są już nieszczelne.
Mi też parowała. Pociągnąłem wokół czarnym silikonem, i już nie paruje.Kurde a mi lampy regularnie paraują jak nie jedna to druga:/ przeważnie po wizycie na myjni, pewnie są już nieszczelne.
Hoho trzeba zdeżak prawie ściągnąć, znaczy opuścić, robie to tak, że wyciągam żarówki, podgrzewam klosz suszarką do włosów i susze, silikonem pociągnąłem ale dalej to samo, nie wiem ktorędy dostaje się woda, może jakoś bokiem czy spodem.Tu masz manuala co zrobic http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=2666
Hoho trzeba zdeżak prawie ściągnąć, znaczy opuścić, robie to tak, że wyciągam żarówki, podgrzewam klosz suszarką do włosów i susze, silikonem pociągnąłem ale dalej to samo, nie wiem ktorędy dostaje się woda, może jakoś bokiem czy spodem.