Alfa Romeo 156 Crosswagon

Konrado

Nowy
Auto
Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.
Jest on wiekszy i ciezszy od zwyczajnego SW? Jak znosi zawieszenie nasze polskie dorgi, lepiej czy gorzej niz normalny SW?? Co myslicie o tym modelu? Udany czy nie? Rozni sie tylko tym ze jest wyzej osadzony czy czyms jeszcze? Czy ktos z forum posiada ten samochod?? No i w koncu czy jest lepszy od SW czy nie? Zapraszam do dyskusji

Torsen C....... dla znawców tematu 4x4 więcej mówic nie trzeba. Dla mnie mega wadą jest to, że Crosswagon występował tylko z ursusem 1.9.

Z rozmowy z jednym miłośnikiem marki dowiedziałem się, że zawieszenie jest niemal to samo, tylko trochę podniesione. Reasumując stwierdził, że wytrzymałością nie różni się od 156 SW, natomiast ma większy prześwit.
Pozdrawiam.
- Rafał

Konrado napisał:
No ale wg Was lepsze jest ?? Ladniej wyglada, etc? Czy za wysoko zas i takie tam?

To ty będziesz nim jeździł, nie my. Kwestia taka czy chcesz napęd 4x4 , bo tylko w crosswagonie go dostaniesz. Osobiście wolę zwykłą 156.

Ani to lepsze ani gorsze, problemy z zawiechą takie same.Z tym że crosswagony zawsze miały świetne wyposażenie .

nie jest ani 'grama' większy , chyba tylko jeżeli zderzaki mają inny kształt, drzwi , klapy są takie jak w zwykłych, zderzaki mogą być inaczej wyprofilowane

Zdjęcia z linku mogą trochę przekłamywać , ja nie mogę się dopatrzeć tego zwiększonego prześwitu więc możliwe że jest to Sportwagon podrasowany na Crosswagona.

rafter napisał:
Zdjęcia z linku mogą trochę przekłamywać , ja nie mogę się dopatrzeć tego zwiększonego prześwitu więc możliwe że jest to Sportwagon podrasowany na Crosswagona.

To samo zauważyłem , dodatkowo miał dzwona, i wcisnęli z powrotem pogiętą zaślepkę airbagu pasażera- kpina z ludzi.

Choć zegary by się zgadzały (białe mocowania wskazówek)

sedicivalv0le napisał:
rafter napisał:

To samo zauważyłem , dodatkowo miał dzwona, i wcisnęli z powrotem pogiętą zaślepkę airbagu pasażera- kpina z ludzi.

Choć zegary by się zgadzały (białe mocowania wskazówek)

Nie jest napisane że nie była bita, ale na temat tego sprzedawcy nie chcę się wypowiadać ani źle ani dobrze. Powiem tyle nigdy jej rozbitej nie widziałem.

Lesio napisał:
Nie jest napisane że nie była bita, ale na temat tego sprzedawcy nie chcę się wypowiadać ani źle ani dobrze. Powiem tyle nigdy jej rozbitej nie widziałem.

No mi tez ta zaslepka nie bardzo sie widzi, ale Lesio wez napisz co wiesz o tym kolesiu. Sporo szrotu tam w tle widac. Jak auto bylo trochu udezone i jest ok to chyba mozna jezdzic, co?:D

Napisalem maila z prosba o zdjecia z przed wypadku i o to co bylo uszkodzone. Zobaczymy czy odpisze

To nie jest Crosswagon. One wychodziły tylko i wyłącznie z 1.9 pod maską.

nie ważne czy ma 4x4, nie ważne czy ma 1.9 czy 2.4 , nie ważne czy pojedzie w terenie czy nie , ważne że jest piękny :mrgreen:

Mi osobiście nie podoba się tak wysoko podniesione zawieszenie.
Wg mnie Alfie to nie pasuje. Mój SW jest chyba jeszcze odrobinkę obniżony, albo mam takie zawieszenie, i wygląda to naprawdę świetnie. Dodaje jej dodatkowego uroku, chociaż i tak jestem zakochany po uszy w tym autku :) Już sam jego zapach mnie pobudza :P

Ale tak jak mówię, to moje odczucia dotyczące Crosswagona. Wyposażenie mam takie samo, a skórę mam tylko jasną. Także jak ktoś lubi takie wersje to jak najbardziej będzie zadowolony z zakupu :)

A jak się sprawuje na polskich drogach...no tutaj to chyba tylko Hammery nie mają problemów tak szczerze mówiąc.

Kilka dni temu rozmawiałem z moim mechanikiem o crosswagonie.
Cytuję jego słowa "Pocieszysz się pół roku z napędu, a póżniej będziesz się ""cieszył"" jak będziesz wkładał kupę kasy w ten napęd"
Jego zdaniem są bardzo wadliwe.

Amortyzatory
Powrót