Sprzęgło 1.9 JTD

dawidee26

Nowy
Auto
ALFA ROMEO 156 SPORTWAGON Distinctive1.9 JTD 16v 150KM/Alfa Romeo Mito 1.4 Multiair 105KM
Witam

Czy u kogoś z Was występuje taka nieprawidłowość ze sprzęgłem?. Mianowicie nie zawsze wybija mi do końca ,czasami do połowy i po ponownym delikatnym stuknięciu w pedał sprzęgła odbija do końca. W sumie rok temu sprowadziłem moją Bellę i już wtedy występował taki objaw.

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
dziwne, zobacz czy sprężynka sprzęgła jest cała -może o coś zawadza. W drugiej kolejności zmień płyn hamulcowy. to tyle z tańszych rozwiązań :)

U mnie też po zmianie sprzęgła, dwumasy i wysprzęglika pedał powoli wracał do swojej spoczynkowej pozycji, winą jest pompa sprzęgła ta za pedałem ;) U mnie na razie się to ułożyło i jest normalnie, ale w najbliższym czasie będzie to zmieniane dla świętego spokoju.

U mojego kolegi w Corolli ostatnio plastik od osłony wewnątrz ocierał i podczas odpuszczania sprzęgła słychać było stuknięcie...
Myśleliśmy, że to coś w sprzęgle...

Wszystko jasne...niestety..dzisiaj w drodze do pracy padła mi pompa sprzęgła...pedał w podłodze. Była laweta ....ogólnie wcisnąłem sprzęgło usłyszałem gruchot wylecała jakaś nakładka a później taka tulejka gumowa. Nowa pompa już zamówiona TRW za 200 zł.

Bella będzie gotowa w poniedziałek. Oby na tym się skończyło ,żeby sprzęgło posłużyło... ;)

panowie moja bella ma prawie 200tys. pedal sprzegla czasem opada delikatnie, do tego sprezynka w polowie nacisniecia dziwnie szczela, wymienic te pompe pod pedalem, koszt nie duzy a moze wydluze zywotnosc sprzegla bo przebieg nie maly a nie lapie tak jak powinno

Słuchajcie mam wielką prośbę . Po wymianie pompy sprzęgła auto zaczęło się dziwnie zachowywać tzn. jak puszczam pedał gazu delikatnie szarpie....Nie znam się na tyle żeby stwierdzić o co chodzi ale jest to dziwny objaw ,którego przed wymianą nie było . Mechanik powiedział ,że to nie od pompy ,że to może poduszka silnika albo luzy na górnych wahaczach...Strasznie mnie to denerwuje i jeżeli ktoś mógłby mi pomóc odwdzięczę się ;)Na dodatek pedał sprzęgła mi teraz skrzypi .... masakra

Amortyzatory
Powrót