Filtry

szybka

Nowy
Auto
czarna AR 156 1,8T.S. S.W.
Koledzy!
Co,ile km,zmienia się filtr kabinowy i paliwa w TS 1,8 benzyna?

Kabinowy to raz w roku, a paliwa nie ma....

Co,prawda,to moja 1 Alfa,ale,kupiłem ją od klubowicza i wyrażnie w kwitach,mam wymianę filtra paliwa,zrobioną,jakiś czas temu.

i wyrażnie w kwitach,mam wymianę filtra paliwa

Widocznie ktoś go "rąbnął" ;) Albo miał wstawiony taki przepływowy od "Komara" ;)

tsukadwtrysk.jpg

Chyba że może chodzi o filtr oparów paliwa, ale wątpię żeby mechanik wymienił go profilaktycznie.

Ostatnia edycja:
Fakt, zainteresował mnie ten fakt, bo to ja "wpisałem to kwity", ale albo ja się walnąłem jak to wklepywałem (zazwyczaj T. Seliga dawał mi podsumowanie napraw na karteczce (albo dyktował telefonicznie) i wpisywał w książkę serwisową - ja z karteczki spisywałem do profilu w AWC i tą listę przekazałem też z autem), albo trzeba by napisać w wątku o polecanych mechanikach, żeby bardziej patrzeć T. Selidze na ręce ;) Ale nie jestem w stanie odtworzyć wydarzeń z 2010 r., więc nie ma co rzucać bezpodstawnych oskarżeń :) Tak, czy inaczej, przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Czasmi niemieckie serwisy zakładały dodatkowy filtr paliwa (z fiata marei) na przewodzie paliwowym w okolicach tylnego prawego koła. Może ten egzemplarz ma taki założony.

Amortyzatory
Powrót