Problem z nawiewem w 156 2004

• Autor wątku Autor wątku Pariah
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pariah

Guest
Witam,

jak w temacie, nawiew włączony, ustawiony na zimne powietrze, z tyłu dla pasażerów leci zimne, od strony pasażera z przodu także leci zimne, a od strony kierowcy leci ciepłe, na nogi także leci ciepłe, no i im dłuższa jazda tym cieplejsze powietrze.

Co to może być, uszkodzone łopatki? Czy trzeba demontować całą deskę rozdzielczą żeby to naprawić? I ewentualnie jaki to może być koszt robocizny tak + -?

Dzięki z góry za zainteresowanie tematem :)

Uszkodzone sterowanie opatek, czeka cie raczej wywalenie deski :(

A ja się podepnę. Sterowanie kierunkiem nawiewu działa w miarę ok, natomiast mam problem z ustaleniem temperatury. Ustawienie czegokolwiek powyżej 17 stopniu skutkuje niemal ciągłym dmuchaniem ciepłego powietrza do wnętrza. W efekcie ustawiam np 18 i w aucie robi się gorąco. Kiedy zmniejszę temperaturę do poziomu "LO" ciepłe powietrze przestaje być pompowane i to jest w zasadzie jedyny sposób na korzystanie z klimy, która działa ok, ale naturalnie robi się z kolei zbyt zimno :)
Moje podejrzenia to czujnik temperatury w desce. Pytanie, czy jest one w razie czego wymienny, czy konieczne będzie kupno całego panelu sterowania? Chyba, że macie lepsze pomysły.

Czujniki są wymienne. Jeżeli chcesz być pewien to podepnij klimę pod kompa to zobaczysz co czujniki pokazują.

Kurcze. Nie wpadłem na to, że mogę zdiagnozować to FESem :) Dzięki!

ja natomiast chcę dodać (gdyby ktoś kiedyś też miał wątpliwości), że niekoniecznie trzeba będzie wywalać deskę, tak mi powiedzieli w serwisie aut włoskich (serwis z polecenia forumowiczów tutaj), koszt +- 120zł + części. Dzięki za reakcje

Amortyzatory
Powrót