• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Podstawa anteny dachowej SW

Złoty

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 156 1.9 JTD Q4 SW DISTINCTIVE
Mam niemały problem z anteną dachową w mojej 156 SW. Aluminiowa podstawa całkowicie skorodowała, pewnie powodem było że poprzedni właściciel zawadził nią, urwał 2 śruby i wygiął podstawę. Bądź co bądź jak ją rozkręciłem to w rękach mi się rozsypała.
Tak to wyglada:
IMG102.jpgIMG103.jpg
Dzwoniłem do ASO i krzyknęli mi za nią zaledwie 1500zł. U mnie elektronika jest w porządku tylko wymiany wymaga ameliniowa płytka. Cena pewnie dlatego wysoka bo antena z GPS, GSM i wbudowanym wzmacniaczem. Niestety nawet znaleźć ową płytkę jest problem. Może ktoś z was będzie miał na zbyciu choćby bez elektroniki?

Poszukaj kolego w dziale bazar. Jest dużo aut do rozbiórki na części, na pewno kupisz antenę taniej. A co do samej płytki to możesz ją samemu dorobić, wzór masz. Wystarczy minimum zdolności i chęci.

Myślałem żeby dorobić, ale problem z mocowaniem do dachu i uchwytem na GPS.

Ta antena nie ma nic wspólnego z moją oprócz odbierania fal radiowych. To jest do przed FL. Wersje FL miały wbudowany zasilacz w "stopce". Nie jestem pewny nawet czy mocowanie jest to samo.

- - - Updated - - -

znalazłem jedna antenę do mojego auta na allegro, ale też miała trochę "zmeczoną" podstawę

Panowie,
Mam pytanie. Moja podstawa się rozsypuje i czas na wymianę.
Oryginalna posiada trzy przewody wtyczkami.
Mam okazję kupić od GT tylko że ona ma cztery przewody - ten czwarty jest zielony - pozostałe Wyglądają tak samo.
Będzie pasować do 156 SW z 2003 (środek poliftowy)?

Amortyzatory
Powrót