• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Trzymający prawy tylny zacisk

Auto
Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V
Mam mały problem mianowicie po zaciągnięciu ręcznego i ponownym spuszczeniu go , zacisk tylny prawy trzyma mi przez jakieś 100-200m , później puszcza i jest już wszystko gites i tu moje pytanie , jak to rozwiązać , kupić nowy zacisk czy tłoczki czy jak ?:D

Albo zacisk koszt w autosklep24 jakieś 250 zł + prowadnica 73 zł ( coś koło tego nie pamiętam dokładnie cen, ostatnio kupowałem do 147 i są podobne albo i nawet takie same ) albo zestaw naprawczy za około +- 50 zł i trochę dłubania

Ostatnia edycja:
Zrób regenerację , komplet gumek na zacisk to ok 25-30 zł. Jeżeli jest tłoczek do wymiany (za bardzo skorodowany) to wtedy komplet naprawczy ok 55 zł.

Sama regeneracje to troszkę zabawy jest ale da się zrobić (ja u siebie oba zregenerowałem).

A może jest to wina linki?? popatrz na sprężynę powrotną przy zacisku, czy cofa linkę

A może jest to wina linki?? popatrz na sprężynę powrotną przy zacisku, czy cofa linkę
Faktycznie przegapiłem, że chodzi o ręczny ... linki do wymiany. Za pewne są skorodowane i źle chodzą.

No to regeneruj zaciski , koszt nie wielki i przy okazji sobie je pomalujesz :P

Amortyzatory
Powrót