Zobacz co masz na zaciskach napisane - tam powinny być symbole i nr to się sprawdzi co u Ciebie siedzi. Generalnie być może masz inne zaciski.
Były 2 rodzaje tarcz i zatem zacisków - 281 i 284
Zobacz co masz na zaciskach napisane - tam powinny być symbole i nr to się sprawdzi co u Ciebie siedzi. Generalnie być może masz inne zaciski.
Były 2 rodzaje tarcz i zatem zacisków - 281 i 284
Miałem u siebie podobnie ze klocki nie dociskały dokładnie do całych tarcz, wymieniłem te zewnętrzne sprężynki(metalowy drucik) i od razu się poprawiło może u Ciebie też to pomoże.
Spisałem dzisiaj oznaczenia z zacisków. Mmam nadzieję, że dzięki nim uda się w końcu ustalić, co mam założone w samochodzie i jakich klocków powinienem używać
Kod:638 7K01 =2 LIC FN54/22 Bendix
Podbijam!
Czy powyższe oznaczenia zacisków są dobre do 156 2.5 V6 z 1998 roku?
Czy jest możliwe, że do tych zacisków można włożyć inne jarzmo, które podniosłoby klocek do góry jak na zdjęciu w pierwszym poście?
Ap, bo nadal nie wiem czy mam dobre zaciski![]()
Podbijam, to temat złych zacisków/klocków nie został rozwiązany.
Czy na podstawie powyższych zdjęć oraz oznaczeń spisanych z przednich zacisków jesteście w stanie powiedzieć mi czy zaciski te pasują pod tarcze 281 czy 284?
Ostatnio edytowane przez tryme ; 20-07-2014 o 12:49
Przyłącze się do tematu, nie tak dawno zamontowałem u siebie również tarcze mikoda nacinane o średnicy 284 mm, klocki Breck i również zostaje około 1 cm wolnego miejsca na tarczy tak jak na foto.
Czy tak powinno być? Hamuje wszystko w jak najlepszym porządku.
pawel, mam praktycznie tak samolub ciut mniej. jutro cykne fotki. ja z kolei mam caly pakiet od mikody klocek+tarcza
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer