co to moze byc?

mc7505

Nowy
Auto
Alfa 156
witam tak mniej wiecej od tygodnia zauwazylem ze dziwnie mi chodzi silnik na wolnych obrotach tak po 1500 jest niby dobrze ale przy tym wszystkim cczuc paliwem albo gazem w kabinie!i do tego jeszcze zapalila sie kontrolka silnika!

Jeśli czujesz paliwo w kabinie to nie trzeba jeździć do czasu usunięca przyczyny, bo możesz spalić samochód.

jak moze sie zapalic jak nie ma zadnego wycieku?!mi sie wydaje ze nie spala calej dawki paliwa jaka dostaje tylko niewiem czemu bo swiece dopiero co wymienianne nie mam pojecia co jest

Jak w kabinie czuć benzynę to musi być jakaś nieszczelność.
No, ale rób jak uważasz.

bardziej spalinami czuc jak dzis patrzylem to chyba kolektor wydechowy jest nie szczelny

A, to co innego - jak spaliny to trzeba szukać w układzie wydechowym, tylko wtedy raczej nie zapala się kontrolka silnika. Najlepiej podpiąć sie do kompa.
A co to za silnik?

Gość nie napisał jaki posiada silnik. Jak ma diesla to ta kwestia mu nie grozi.

Napisał w pierwszy poście że palwiem albo gazem, także diesel to to na pewno nie jest :D

Rób kolego jak uważasz, żebyś potem nie płakał jak się coś sfajczy. Opary paliwa pachną podobnie jak spaliny. Ja gdybym nie był pewny co się dzieje to autem bym nie jeździł.

Gość nie napisał jaki posiada silnik. Jak ma diesla to ta kwestia mu nie grozi.

Jak mu śmierdzi to niech szuka przyczyny i łata dziury.

kolo napisal ze mu pachnie paliwem lub gazem to co mi tu wciskasz ze nie nap jaki silnik... to logiczne chyba ze benzyna. a jak by nawet diesel to jakby mu np powrotem lecialo na kolektor wydechowy to by sie nie zapalilo?

paliwem ... paliwo to może być lpg, benzyna, ropa, cng ... wróżką nie jestem.

Amortyzatory
Powrót