montaż oryginalnych xenonów 156 FL

mateo18_92

Nowy
Auto
Było 156 1,9JTD i 2,5 V6 a jest 156 FL 2,4 JTD 175 KM
Witam wszystkich
czy ktoś z was montował oryginalne lampy soczewkowe z xenonami do 156 po lifcie w której nie było xenonów?
Dużo jest z tym roboty? Kostki są inne, trzeba tylko dobrze poprzylutowywać kable czy jest więcej zabawy z tym?
Z samopoziomowaniem wiem że jest to raczej nieosiągalne ale może jest jakiś specjalista któremu udało się i to podłączyć, ale narazie najważniejsze żeby lampy wgl świeciły.
Z materiałem nie będzie problemu gdyż mam drugą całą alfę która miała ksenony
Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje.
Pozdrawiam

Wydaje mi się, że nie da się ich podłączyć. Możesz mi wysłać te lampy, przerobię je tak, żeby się dało.

Witam wszystkich
czy ktoś z was montował oryginalne lampy soczewkowe z xenonami do 156 po lifcie w której nie było xenonów?
Dużo jest z tym roboty? Kostki są inne, trzeba tylko dobrze poprzylutowywać kable czy jest więcej zabawy z tym?
Z samopoziomowaniem wiem że jest to raczej nieosiągalne ale może jest jakiś specjalista któremu udało się i to podłączyć, ale narazie najważniejsze żeby lampy wgl świeciły.
Z materiałem nie będzie problemu gdyż mam drugą całą alfę która miała ksenony
Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje.
Pozdrawiam

Bierz od proxima i będziesz zadowolony :)

niestety nie mam czasu na wysyłkę, narazie sam kombinuje a jak nie to podjade do elektromechanika z okolicy powiedział że zrobi, czytałem na forum ktoś podłączał od 147 oryginalne xenony więc w 156 może też się da, a ile proxim u Ciebie soczewkowe lampy + hidy jakbym nie odsylał swoich ?

A dlaczego się nie da? Robiłem to samo ale w drugą stronę, auto robite a klient już nie miał kasy na nowe lampy xenon z przodu. Wystarczyło wymienić lampy i zrobić osiowanie zwane też proxy sieci can. Nie pamiętam, czy wtyczki też były inne.

W drugą stronę powinno też pójść bez problemu, wsadzasz robisz osiowanie i tyle. Czujniki poziomu powinny być podłączone, ale jak masz drugą alfę na części to raczej nie ma problemu. Przekładasz, podłączysz, robisz proxy i śmiga.

A dlaczego się nie da? Robiłem to samo ale w drugą stronę, auto robite a klient już nie miał kasy na nowe lampy xenon z przodu. Wystarczyło wymienić lampy i zrobić osiowanie zwane też proxy sieci can. Nie pamiętam, czy wtyczki też były inne.

W drugą stronę powinno też pójść bez problemu, wsadzasz robisz osiowanie i tyle. Czujniki poziomu powinny być podłączone, ale jak masz drugą alfę na części to raczej nie ma problemu. Przekładasz, podłączysz, robisz proxy i śmiga.

Emmm, to 156 ma szynę can? Całe życie w błędzie...

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

A nie ma? Po 2004 chyba każde auto już ma, nawet panda....

Wg mnie ostatnie sztuki 156 po lifcie miały szczątkowy can. Ale w lampach to bym can-a w alfie nie szukał.

Nie ma can w poliftach jezeli chodzi o światła

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Tak czy owak wiem, że musiałem robić osiowanie i był can. Nie pamietam tylko, dlaczego. Może odłączyłem coś innego przy okazji ;) Tak czy owak lampy trzeba i tak wypoziomować podpinając komputer.

Amortyzatory
Powrót