Ja z kolei robiłem to małą wyciągarką ale ten wsad do lampy się wyginał;/ i nie ma za bardzo tam za co złapać;/ ale spróbuje ramą naprawczą i wstawie progres xD
Ja z kolei robiłem to małą wyciągarką ale ten wsad do lampy się wyginał;/ i nie ma za bardzo tam za co złapać;/ ale spróbuje ramą naprawczą i wstawie progres xD
Ostatnio edytowane przez z4boj4d ; 16-07-2013 o 21:42
dokładnie miało być bez ramyliterki się pomyliły
dozer rama naprawcza itp każda nazwa
pasuje
ruski to rzeźniki w takich tematach wycinają klepią spawają spowrotem
u nas się to nie opłaca
sporo angielskich wraków jest do pocięcia
więc jest z czego wybierać jakby co
a tak na poważnie ja używam rozpieraków hydraulicznych.rozwiercam zgrzewy wyciągam spawam do kupy potem podkład guma uszczelniająca i jak nowe od środka
Hm ... mam propozycję od znajomego że za 300 zł wyciągnie da podkład wyszpachluje i nic nie będzie widać , cena bez malowania , gdy pytałem się go o malowanie : .. sam nie wiem , z tymi wszystkimi rdzawkami to nie wiem ''
Co o tym sądzicie / ile bierzecie za takie malowanie itp?
Pozdrawiam![]()
Nie chcę zakładać nowego tematu i pozwolę sobie podpiąć się pod ten. Mam nadzieję, że autor nie będzie miał nic przeciw.
Moja 156 ucierpiała troszeczkę z lewego boku. Zdjęcia poniżej prezentują uszkodzenie:
-wgnieciony błotnik
-porysowany, rozdarty zderzak
-zbita lampa
Powiedzcie mi proszę, co da się z tym zrobić? Widzicie jakoś możliwość zachowania oryginalnych elementów (pomijając lampę)?
Ile taka robota może kosztować?
Jestem kompletnie zielony w temacie, muszę uderzyć do lakiernika/blacharza, ale chcę wiedzieć czego się spodziewać i o czym gadać...
wyklepać błotnik, wyciągnąć wgniecenie, wyszpachlować nierówności , malowanie błotnika, zderzak tak samo : szpachla na rysy i malowanko jeżeli chcesz zostawić , noo i nowa lampa. Oprócz lampy to koszt wydaje mi sie +- 500zł bo 2 elementy do malowania niestety , może masz jakiegoś znajomego lakiernika to Ci to zrobi taniej .. a zderzak to nie widze zeby był roszarpany, ja ostatnio kupiłem taki calkiem pękniety zderzak to klejenie jego 55zł i szpachla i malowanko wyszło mnie calość jakieś 200 razem z klejeniem tyle że po znajomości
Wyklepać nie powinno być problemu bo otwór jest na lampe ;d
Ostatnio edytowane przez maxiking ; 19-05-2014 o 12:05
Może na tym zdjęciu będzie lepiej widać o co chodzi ze zderzakiem...
![]()
Koledzy czy ktoś się orientuje, czy reperaturka błotnika tylnego z kombi podejdzie do sedana ?
dobry blacharz to i z malucha ci wstawi![]()