Szyba nie domyka się automatycznie

collins

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 S-wagon 2,4 JTD 100kW rok 2000
Witam,

Szyba po stronie pasażera, przy przytrzymaniu dłużej i zwolnieniu przycisku opuszcza się do końca. Niestety w górę tak nie jest :( Ruch szyby w górę jest tylko kiedy wciśnięty jest przycisk podnoszenia. Podnoszenie i opuszczanie szyby po lewej stronie działa poprawnie.
Mogło się coś rozprogramować?

Z tego co się orientuje to tylko szyba kierowcy zamyka się automatycznie.

WOW Tego bym się nie spodziewał. Dzięki za odpowiedź.

to jest jakby zabezpieczenie żeby kogoś lub czegoś tą szybą nie przytrzasnąć

Dokładnie tak szyba kierowcy domyka się automatycznie, a pasażera automatycznie zjeżdża tylko w dół.

Nie tylko pasażera. Tylne szyby też działają w tym samym algorytmie.
Mi tylne automatycznie się nie otworzą... Automatycznie otwiera i zamyka się przednia kierowcy, automatycznie otwiera się przednia pasażera, ale nie zamyka się automatycznie(wiem, że tak ma być). Da się to jakoś przerobić aby ta od strony pasażera też zamykała się automatycznie?

W sumie to dobre rozwiązanie bo nie raz prowadząc nie ma się czasu na trzymanie tego przycisku ciekawe czy w innych też jest taki patent czy tylko w alfach?

W sumie to dobre rozwiązanie bo nie raz prowadząc nie ma się czasu na trzymanie tego przycisku ciekawe czy w innych też jest taki patent czy tylko w alfach?
Nie wspominając w pasacie domykały mi się obie :P. Trzeba było mocniej przycisnąć :) Działało to tylko od strony kierowcy bo pasażer już musiał trzymać do końca...

Amortyzatory
Powrót