Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Shell V-Power Nitro+ czy bezpieczne ?

ZBANOWANY Świeżak
    Mieszka w
    https://t.me/pump_upp
    Auto
    Alfa Romeo 156, 2.4JTD, 2000r.

Domyślnie Shell V-Power Nitro+ czy bezpieczne ?

Witam,

Trochę głupie pytanie.
    Czy stosowanie paliwa Shell V-Power Nitro+ Diesel jest bezpieczne i nic nie zrobi dla mojego silnika (156, 2000r. , 2.4 JTD).

Pozdrawiam
    Tomek M.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    BMW E46 330i

Domyślnie

Cytat ze strony Shella
    Ta ulepszona formuła oleju napędowego zawiera detergent umożliwiający szybsze i bardziej efektywne czyszczenie wtryskiwaczy paliwa. Shell V-Power Nitro+ Diesel został stworzony dla przywrócenia i zachowania mocy silnika wysokoprężnego przez aktywną ochronę. Paliwo pomaga w wydobyciu potencjału silnika zarówno dziś, jak i jutro.
    Zaleta 1: Ściany cylindrów - Technologia modyfikacji tarcia ogranicza tarcie w zespole tłok-cylinder, pokrywając te elementy ochronną powłoką.

Zaleta 2: Układ rozrządu i system wtryskowy - paliwo, które czyści silnik i zapobiega gromadzeniu się osadów mogących zmniejszać sprawność silnika. Shell V-Power Nitro+ zawiera środki, które zapobiegają nawarstwianiu się osadów wokół zaworów wlotowych i w systemie wtryskowym zwiększając moc silnika.

Zaleta 1: System wtryskowy - specjalna formuła Shell V-Power Nitro+Diesel jeszcze skuteczniej czyści i chroni systemy wtryskowe w najnowocześniejszych silnikach wysokoprężnych. Gromadzenie się osadów w systemach wtryskowych może utrudniać podawanie paliwa i ograniczać jego przepływ, a co za tym idzie zmniejszać moc silnika.

Shell V-Power Nitro+ zawiera dodatki czyszczące, które pozwalają poprawić osiągi i reaktywność samochodu. Podwójna formuła została stworzona by aktywnie czyścić i chronić silnik. Shell V-Power Nitro+ powstało z myślą o zapobieganiu powstawania nowych osadów i usuwaniu tych już powstałych w układzie wtryskowym. Wszystko to by zapewnić lepsze osiągi oraz podnieść wydajność spalania.
    Ja tu nie widzę nic niebezpiecznego, to jest to samo co zwykłe paliwo z dolanymi dodatkami typu ceramizer czy uszlachetniacz do diesela.
    Większa moc to w dużej mierze "chłik marketingowi".

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd

Domyślnie

nie ma zadnej wiekszej mocy, to samo v power diesel, zwykla zupa
    ..... powered by www.cinsoft.pl

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Jeszcze żaden marketing nie wykończył silnika Tak więc po co przepłacaj, jak nie widać różnicy?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Moze w Polsce nie ma różnicy miedzy zwykłym gnojem a v Power ale tu na zachodzie widać ( z wydechu ) i czuć różnice.

O v Power diesel nitro słyszę pierwszy raz tu w NL i w Belgii jeszcze tego paliwa nigdzie nie widziałem.

Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

U nas różnica jest - w cenie między zwykłym ON a super, hiper, duper, power nitro+ to średnio 50gr/1l. Przynajmniej ja ostatnio zaszalałem bo zalałem tego wychwalanego nitro z Shella za bagatela 6,10zł i dupa, jak palił tak pali, jak jezdził tak jezdzi

Użytkownik Pirat drogowy Avatar MADMAN
    Mieszka w
    GŁOGÓW
    Auto
    156 SPORTWAGON 2.4 JTD CF3

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    Moze w Polsce nie ma różnicy miedzy zwykłym gnojem a v Power ale tu na zachodzie widać ( z wydechu ) i czuć różnice.

O v Power diesel nitro słyszę pierwszy raz tu w NL i w Belgii jeszcze tego paliwa nigdzie nie widziałem.

Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
    Nie słyszałes o V Power Nitro, bo holendzrzy nie dodają nitro do swoich paliw u nas czyste paliwo powinno być standardem jak w zach U E. Ja kiedys słyszałem o zapachu waniliowym po zatankowaniu paliwa ON na stacji paliw w Lubinie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar KopekAlfa
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    alfa romeo 147 1.9 JTD chip

Domyślnie

Osobiście w NL tankuję na jednej stacji SHEL u siebie w miejscowości... co do spalania pomiędzy ON save diesel a V- power bo tylko takie dwie odmiany są na tej stacji, to różnica jest, ale zauważalna na dłuższych trasach... na krótkich po których jeżdżę tankuję zwykłą a raz na miesiąc tankuję tą bogatszą... hmm w mocy też jest minimalna różnica, ale to są szczegóły.