Witam,
Trochę głupie pytanie.
Czy stosowanie paliwa Shell V-Power Nitro+ Diesel jest bezpieczne i nic nie zrobi dla mojego silnika (156, 2000r. , 2.4 JTD).
Pozdrawiam
Tomek M.
Witam,
Trochę głupie pytanie.
Czy stosowanie paliwa Shell V-Power Nitro+ Diesel jest bezpieczne i nic nie zrobi dla mojego silnika (156, 2000r. , 2.4 JTD).
Pozdrawiam
Tomek M.
Cytat ze strony Shella
Ja tu nie widzę nic niebezpiecznego, to jest to samo co zwykłe paliwo z dolanymi dodatkami typu ceramizer czy uszlachetniacz do diesela.Ta ulepszona formuła oleju napędowego zawiera detergent umożliwiający szybsze i bardziej efektywne czyszczenie wtryskiwaczy paliwa. Shell V-Power Nitro+ Diesel został stworzony dla przywrócenia i zachowania mocy silnika wysokoprężnego przez aktywną ochronę. Paliwo pomaga w wydobyciu potencjału silnika zarówno dziś, jak i jutro.
Zaleta 1: Ściany cylindrów - Technologia modyfikacji tarcia ogranicza tarcie w zespole tłok-cylinder, pokrywając te elementy ochronną powłoką.
Zaleta 2: Układ rozrządu i system wtryskowy - paliwo, które czyści silnik i zapobiega gromadzeniu się osadów mogących zmniejszać sprawność silnika. Shell V-Power Nitro+ zawiera środki, które zapobiegają nawarstwianiu się osadów wokół zaworów wlotowych i w systemie wtryskowym zwiększając moc silnika.
Zaleta 1: System wtryskowy - specjalna formuła Shell V-Power Nitro+Diesel jeszcze skuteczniej czyści i chroni systemy wtryskowe w najnowocześniejszych silnikach wysokoprężnych. Gromadzenie się osadów w systemach wtryskowych może utrudniać podawanie paliwa i ograniczać jego przepływ, a co za tym idzie zmniejszać moc silnika.
Shell V-Power Nitro+ zawiera dodatki czyszczące, które pozwalają poprawić osiągi i reaktywność samochodu. Podwójna formuła została stworzona by aktywnie czyścić i chronić silnik. Shell V-Power Nitro+ powstało z myślą o zapobieganiu powstawania nowych osadów i usuwaniu tych już powstałych w układzie wtryskowym. Wszystko to by zapewnić lepsze osiągi oraz podnieść wydajność spalania.
Większa moc to w dużej mierze "chłik marketingowi".
nie ma zadnej wiekszej mocy, to samo v power diesel, zwykla zupa
..... powered by www.cinsoft.pl
Jeszcze żaden marketing nie wykończył silnikaTak więc po co przepłacaj, jak nie widać różnicy?
Moze w Polsce nie ma różnicy miedzy zwykłym gnojem a v Power ale tu na zachodzie widać ( z wydechu) i czuć różnice.
O v Power diesel nitro słyszę pierwszy raz tu w NL i w Belgii jeszcze tego paliwa nigdzie nie widziałem.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
U nas różnica jest - w cenie między zwykłym ON a super, hiper, duper, power nitro+ to średnio 50gr/1l. Przynajmniej ja ostatnio zaszalałem bo zalałem tego wychwalanego nitro z Shella za bagatela 6,10zł i dupa, jak palił tak pali, jak jezdził tak jezdzi![]()
Osobiście w NL tankuję na jednej stacji SHEL u siebie w miejscowości... co do spalania pomiędzy ON save diesel a V- power bo tylko takie dwie odmiany są na tej stacji, to różnica jest, ale zauważalna na dłuższych trasach... na krótkich po których jeżdżę tankuję zwykłą a raz na miesiąc tankuję tą bogatszą... hmm w mocy też jest minimalna różnica, ale to są szczegóły.