[159] Amory i sprezyny do 159 3.2 Q4

Pierre

Nowy
Auto
AR 159 3.2 Q4 JTS
Witam

Ostatnio bylem w warsztacie i wyszlo ze mam walniete 2 sprezyny z tylu. Mysle ze wymienie od razu 4. Zastanawiam sie tylko czy nie wziac troszke twardszych. Mozecie cos polecic?

Zastanawiam sie tez czy by nie zmienic od razu amorow. Dobre opnie maja Koni FSD. Bylyby kompatybilne z 159 3.2 Q4? Jesli to dobry pomysl jakie sprezyny warto zamowic do tych Koni.

Nie chce obnizac samochodu ani tez nie chce jezdzic "na desce". Po prostu troszke utwardzic. Wszystkie propozycje mile widziane.

Dzieki.

Bierz fsd w ciemno - możesz opuścić o te 20/25mm na nich.
Fsd to naprawdę działający patent, miałem w poprzednim aucie i jak będę zmieniać w tym to tez na fsd. Nie bawi mnie ręczna regulacja amorow, a tutaj masz magiczny system :)

Dzisiaj rozmawialem z gosciem ktory zajmuje sie tylko zawieszeniami i powiedzial ze najlepsze amory aftermarket to billstein b6. Mowil ze jak nie chce obnizac to moge je zamontowac z seryjnymi sprezynami i bedzie ok.

Odnosnie sprezyn. Czy wiecie gdzie mozna kupic oryginalne sprezyny do Alfy 159 3.2 Q4? W UK sa praktycznie nie do dostania. Sprezyn innych marek jest sporo ale wszystkie sa obnizajace a takich nie chce.

A ja myślę o Eibach Pro Kit z B12

edit:
Właściwie to po prostu Bilstein B12 Pro-Kit ;)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót