[159] Zmiana przebiegu

mario35

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9JTDm 180Ps 380Nm
Witam podpiołem kompa z elm327 z fiatecu (FULL WERSJA) skasowałem servis expired i był komunikat przy ilu km następna inspekcja zmieniłem o 30000.. było 165000 zapisałem ustawienia i okazało się , że zmienił mi się przebieg przy zegarach na 195000,,i w kompie przy zegarach nie ma już opcji service expired ..wie ktoś jak powrucić do tych 165000????proszę o radę......

Wydaje mi się, że chyba tylko:

68.jpg

Ktoś chyba ostatnio nawet pisał w tym przedmiocie na forum.

Kurcze jak bym wiedział to bym nic nie kasował...a wie ktoś dlaczego nie ma już opcji w kompie ile pozostało do przeglądu...wcześniej pokazywał się klucz i mniej-więcej ile pozostało do końca przeglądu....

Wszedłeś w nie tą opcję co powinieneś. Trzeba było czytać dokładniej opis po prawej stronie
Teraz tylko korekta. Skąd jesteś ?

Jestem z Sosnowa... Może napiszesz w jaką opcje trzeba wejść i jak to zrobić żeby było ok...Na pewno się przyda forumowiczom.

Jestem z Sosnowa... Może napiszesz w jaką opcje trzeba wejść i jak to zrobić żeby było ok...Na pewno się przyda forumowiczom.
Teraz już nic nie zrobisz kolega wyżej miał na mysli,żebyś czytał jaki parametr dokładnie zmieniasz o te 30k do przodu. Albo udasz się do kolesi od korekty albo sam kupisz sobie program do korekty:) Gdyby można było cofać w stecz to każdy by tak robił :)

Gdyby można było cofać w stecz
wstecz ;)
No i cofać w przód to chyba tylko chuck norris potrafi

I pytanko do autora wątku:
Z Sosnowa jestes czy może jednak z mojej okolicy czyli z Sosnowca a tylko literke zjadło?

Z sosnowca... Jaki program do korekty???

Hmm. Ja się nie spotkałem z programem do korekty przez obd. Z mojej wiedzy to licznik na stole trzeba robić. Niech mnie ktoś oświeci, poda nazwę czy coś na priva.

Nie trzeba robić licznika na stole. Współczesne urządzenia są na tyle "sprytne", że mogą zmienić zapis w liczniku przez OBD. Kwestia tylko znalezienia osoby, która takie urządzenie ma.

Faktycznie znalazłem, nigdy się tym nie interesowałem tak dogłębnie :) W sumie to logiczne jak FES może przez OBD.

wstecz ;)
No i cofać w przód to chyba tylko chuck norris potrafi

I pytanko do autora wątku:
Z Sosnowa jestes czy może jednak z mojej okolicy czyli z Sosnowca a tylko literke zjadło?
Bociek literówka bo post pisany na szybkiego :D

- - - Updated - - -

Hmm. Ja się nie spotkałem z programem do korekty przez obd. Z mojej wiedzy to licznik na stole trzeba robić. Niech mnie ktoś oświeci, poda nazwę czy coś na priva.
Tutaj masz od viakena w Alfie pewnie też by go odpalił. http://viaken.pl/pl/interfejs-fiat-can-we-wtyku-obd2.html

Ostatnia edycja:
Teraz już wszyscy mogą kręcić swoje liczniki do woli za 139 zł + wysyłka :D A ustawię sobie na około 70 tys. Lubię mieć mały przebieg na wyświetlaczu :D

Nie byłbym taki pewien, przebieg w 159 siedzi w liczniku w 93c86 + jeszcze w ECU. Wiec stawiam że ten kabel nawet licznika nie ruszy. Pewnie głównie ze wzgledu, że nie ma zaimplementowanej obsługi tej pamięci :P

W jaki sposób można oszacować przebieg pojazdu poprzez dane z ABS-u? Nie zauważyłem żadnej konkretnej pozycji w żadnej zakładce po połączeniu się z modułem przy użyciu MES.

Amortyzatory
Powrót